Tom Hanks 'Yunanistan kadar güzel yer yok' dedi, vatandaşlığa geçti

Tom Hanks 'Yunanistan kadar güzel yer yok' dedi, vatandaşlığa geçti

Bir süre önce eşiyle birlikte Avustralya'da koronavirüse yakalanan ve hastalığı atlatan Tom Hanks, Yunanistan vatandaşlığına geçtiğini duyurdu.

Eşi Rita Wilson ile resmen Yunan vatandaşı olan ve ellerinde Yunanistan pasaportu ile poz veren Tom Hanks'e, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de eşlik etti.

Hanks, "Yunanistan bir cennet. Tüm dünyayı dolaştım. En güzel yerlere gittim. Ama hiçbiri Yunanistan'ın yanına yanaşamaz" ifadelerini kullandı.

Miçotakis, Instagram hesabından ünlü oyuncu ve eşi ile çekindikleri fotoğrafı paylaştı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos, Hanks'in Yunanistan ve Yunan kültürünün tanıtımına katkısı nedeniyle geçen yıl çifte fahri vatandaşlık veren bir kararname imzalamıştı.

Çiftin yasalara göre, vatandaşlık için bir yıl içinde yemin etmeleri gerekiyordu.

İçişleri Bakanı Takis Teodorikakos, Tom Hanks'in Temmuz 2018'de Attika bölgesinde 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği orman yangınlarına büyük ilgi gösterdiğini ve sorunun küresel medyaya taşınmasına yardımcı olduğunu söylemişti.

Teodorikakos ayrıca Antiparos bölgesinde evi bulunan ve yazlarını burada geçiren Hanks'in Yunanistan'ın tanıtımına katkıda bulunduğunu belirtmişti.

64 yaşındaki Tom Hanks ve annesi Yunan olan 63 yaşındaki eşi Wilson, konusu Yunanistan'da geçen ya da Yunan toplumunn tanıtıldığı bir dizi filmin yapımcılığını üstlenmişti.

Bunlar arasında "Mamma Mia" ile Yunan bir kadının Yunan olmayan sevgilisini ailesine kabul ettirme çabasını konu alan "Kalbinin Sesini Dinle" (My Big Fat Greek Wedding) filmleri de var.