TSK, Kobani ve çevresini bombalamaya başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kobani kent merkezi ile çevresini ateş destek vasıtası ile bombalamaya başladığı bildirildi. Öte yandan Haseke’nin kuzeyindeki Til Temir kırsalının da Türkiye destekli gruplar tarafından bombardımana tabi tutulduğu öğrenildi.

TSK, Kobani ve çevresini bombalamaya başladı

Rûdaw’ın Kobani’deki yerel kaynaklarından edindiği bilgilere göre, TSK topçuları bugün sabah 10:00 sıralarında Rojava’nın Kobani kentini bombalamaya başladı.

Kobani merkezindeki Miştenur Tepesi’ne 10 havan topu isabet ettiği, sınıra yakın bölgelerde ise silah sesleri yükseldiği bilidriliyor.

Rojava Özerk Yönetimi’ne yakın haber kanalları, Kobani şehir merkezinin yanı sıra kentin batısındaki Boban, Siftek, Selim ve Aşme köyleri ile Fırat Nehri üzerindeki Yukarı Şexler köyünün de ağır silahlarla bombalandığını aktardı.

Bölgedeki bombardımanı yansıtan görüntü ve fotoğraflar sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Görüntülerde, Miştenur Tepesi’nde duman yükseldiği, bazı bölgelerde ise evlerin hasar gördüğü görülüyor.

Bombardımanlar nedeniyle can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Kobani’nin karşısındaki Miştenur Tepesi, 2015-2015’te IŞİD’e karşı mücadelede sembol olmuştu.  

Öte yandan Haseke’nin kuzeyindeki Til Temir ilçesi ve çevresinin de Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) grupları tarafından bombalandığı bildiriliyor.

İlçeye bağlı Tewila, Gozeliye, Til Leben, Um Xêr, Til Tewil û Selmase köyleri bombalanan yerler arasında.

TSK ve SMO özellikle son dönemde Fırat’ın doğusuna yönelik bombardımanlarını arttırmış durumda.