TSK Savaş uçakları Rojava'yı bombalıyor

TSK’ya bağlı savaş uçakları dün gece Tel Rıfat, Marenaz ve Minnix Havaalanı bölgelerini bombaladı. Sabah saatlerinde ise topçu atışları devam etti.

TSK Savaş uçakları Rojava'yı bombalıyor

Rojava’nın Şehba ilçesindeki Minnix Havaalanı, Marenaz ve Tel Rıfat bölgeleri dün gece TSK’ya ait savaş uçakları tarafından bombalandı.

Yaklaşık bir saat süren bombardımanın ardından, gece saat 01:00 sularında saldırı alanları genişledi, Minnix Havaalanı ve Şera’nın Merenaz köyü hedef alındı.

Sabah saatlerinde Minnix Havaalanı ve Eyn Deqnê köyü bir kez daha savaş uçaklarınca bombalandığı bildirildi.

Bugün Minbic, Teşrin, Arima ve Tel Rıfat bölgelerini kapsayan bölge topçu birliklerince bombalandı.

Öte yandan ANHA’ya konuşan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Ekonomi Kurulu Eş Başkanı Selman Barûdo, saldırıların hedefi olan Siwêdiyê gaz dolum istasyonunun günde 16 bin gaz tüpü dolumunu yaptığını ve Kamişlo Kantonu’nun elektrik ihtiyacının %50’sini karşıladığını söyledi.

Siwêdiyê gaz istasyonu dışında 5 petrol istasyonunun daha hizmet dışı kaldığı bilgisini veren Barûdo, bombardımanın bölgede olumsuz sonuçlar doğurduğunu belirtti.

Rojava Özerk Yönetimi dün, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) son 6 günde Rojava’ya yönelik düzenlediği hava bombardımanı ve top atışlarına ilişkin bilanço açıkladı.

Açıklamaya göre, 19’u DSG savaşçısı, 16’sı sivil ve 24’ü Suriye askeri olmak üzere toplam 59 kişi yaşamını yitirdi, 33 sivil, 13 DSG ile asayiş üyesi ve 25’i Suriye askeri olmak üzere 73 kişi ise yaralandı.