TSK savaş uçakları, Zaho kırsalında PKK'ye ait aracı vurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları Zaho’ya bağlı Batifa Nahiyesi kırsalında PKK’ye ait olduğu iddia edilen bir aracı hedef aldı.

TSK savaş uçakları, Zaho kırsalında PKK'ye ait aracı vurdu

PKK’ye ait olduğu iddia edilen bir otomobil Batifa Nahiyesi’ne bağlı Banka Seru köyünde TSK’ye ait savaş uçakları tarafından vurulduğu bildirildi.

Batifa Nahiyesi Sorumlusu Dilşar Abdulsettar, “Türkiye’ye ait savaş uçaklarının Banka Seru ve Banka Xuaru köylerini bombaladığına dair bilgiler aldık. Saldırılar nedeniyle köylerde elektrikler kesildi. Sivil halka yönelik her hangi bir zarar söz konusu değil. Ancak köyde elektrik altyapısı ve bir çok ev zarar gördü. Ekiplerimiz bugün köye giderek hasar çalışması yapıp elektrik sorununu gidermeye çalışacaklar” dedi.

Banka Seru köyünde yaşayan Haci Hüseyin, dün gece Türkiye’ye ait savaş uçaklarının bölgeyi bombaladıklarını, PKK’ye ait bir aracı da hedef aldıklarını söyledi.

TSK’ın saldırıları nedeniyle Banka Seru ve Banka Xuaru köylerinde elektriklerin kesildiğini öğrenildi.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamada, “Irak kuzeyi Haftanin ve Zap bölgelerinde keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 11 PKK'lı terörist, düzenlenen hava harekâtlarıyla etkisiz hale getirildi. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonlara devam edilecek!” ifadelerine yer verildi.

Rudaw