TSK Şırnak'ta operasyon başlattı

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak’ın Bestler Dereler, Herekol, Beytüşşebap, Cudi ve Gabar bölgelerinde 1600 askeri personel ile yeni bir operasyon başlatıldığını duyurdu.

TSK Şırnak'ta operasyon başlattı

Şırnak'ın Kaval Dağı Bestler Dereler bölgesindeki bir askeri üs açılışında gazetecilere konuşan Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1600 askeri personelin katılımıyla “2022-2023 Eren Abluka” sonbahar kış operasyonlarının Bestler Dereler, Herekol, Beytüşşebap, Cudi ve Gabar'da başlatıldığını söyledi.

Soylu , "Kaval Dağları da şahit olsun, 29 Ekim 2023'te bu ülke sınırları içerisinde, bu kahramanlarımızın ortaya koymuş olduğu cesaret, bilgi, birikim, tecrübe ve hakikaten büyük bir muharebe gücü sağlayan bir anlayışla kırsalda tek bir terörist kalmayacak" dedi

Soylu açıklamasında ilkbahar yaz “Eren Abluka operasyonları”nda 98 PKK’linin yaşamını yitirdiğini, İstihbarata dayalı J-SİHA destekli toplam 9 bin 159 operasyon gerçekleştiğini belirtti.

Soylu, planlanan operasyonun yüzde 105'ini, yani tamamından yüzde 5 daha fazlasını gerçekleştirdiklerini dile getirdi

Başlatılan 2022-2023 Eren Abluka sonbahar kış operasyonlarına değinen Soylu, dün itibarıyla ilk temasın gerçekleştiğini sözlerine ekledi.