TSK, Süleymaniye'nin Şarbajêr bölgesini bombaladı

TSK, Süleymaniye'nin Şarbajêr bölgesini bombaladı

Türk savaş uçakları Süleymaniye’nin Mawet ilçesine bağlı Şarbajêr bölgesini bombaladığı bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kürdistan Bölgesi’nde PKK’ye karşı yürüttüğü askeri operasyon kapsamında bugün bir kez daha Süleymaniye’ye bağlı Şarbajer bölgesinin 25 Km uzaklığında bulunan Galala köyüne hava saldırısı düzenledi.

Mawat Kaymakamı Kamaran Hasan, saldırıların saat 11 sularında gerçekleştiğini belirterek, “Türk jetleri PKK’nin bölgede karargâhlarının bulunduğu gerekçesiyle Galala ve Jaşolan kırsalını bombaladı” dedi.

Galala köyünde yaşayanlardan bir gurup hava saldırısı sonrası çıkan yangını söndürmek için olay yerine gittikleri söylendi.

Hava saldırısı ardından bölgede yangın çıktığını ifade edem Mawat Kaymakamı Kamaran Hasan, “Tek tesellinin can kaybı yok” diye konuştu.

Kürdistan Bölgesi topraklarında operasyon devam ediyor

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı 17 Haziran’da Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Haftanin'de PKK’ye yönelik “Pençe Kaplan” adıyla operasyon başlattığını duyurdu.

Operasyon kapsamında TSK unsurlarının sınırı 30-40 kilometre genişliğine 15 kilometre derinliğine geçtiği ve 24 tepede üstlendiği belirtiliyor.

Operasyonun ardından Kürdistan Parlamentosu’nun oluşturduğu ortak komisyonsınır bölgelerinde gerçekleştirdiği incelemelerinin ardından rapor hazırladı.

Parlamento Başkanlığı’na sunulan rapora göre, 1992’den 2020’ye kadar TSK ile PKK arasındaki çatışmalar nedeniyle 504 köy boşaltıldı, en az 50 sivil hayatını kaybetti.

Operasyonlar sürerken Irak hükümetinin talimatıyla, Zaho sınrına Irak Sınır Muhafızları birlikleri mevzilendi.

ho sınrına Irak Sınır Muhafızları birlikleri mevzilendi.