TSK'den, Xakurke alanında bulunan PKK üslerine operasyon

TSK’nın komando tugaylarının Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde PKK’nın üslerinin bulunduğu Hakurk bölgesine bu sabah hava desteğiyle harekat başlattığı açıklandı.

TSK'den, Xakurke alanında bulunan PKK üslerine operasyon

TSK’nın komando tugaylarının Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde PKK’nın üslerinin bulunduğu Hakurk bölgesine bu sabah hava desteğiyle harekat başlattığı açıklandı.

Sabahın ilk saatlerinde insansız hava araçları ile de desteklenen 10 savaş jetinin PKK hedeflerine yönelik bombardımana başladığı haberi alındı. Topçular da aynı saatlerde Hakurk bölgesine yönelik atışlara başladı. PKK’nın mevzi ve mühimmat depolarının hedef alındığı bu operasyonun ardından karadan komandoların girdiği haberi geldi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle dendi:

“Pençe Operasyon Planı çerçevesinde, 27 Mayıs 2019 öğleden sonra Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetlerimizin atışlarını müteakip saat 20.00’de Irak kuzeyinde teröristlerin yuvalandığı bölgelere karşı komando tugaylarımızla bir harekât başlatılmıştır.

Operasyon ATAK helikopterlerimizin de desteğinde planlandığı şekilde devam etmektedir.

Köylüler tedirgin

Sideka Nahye Müdürü İhsan Çelebi, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının dün gece Kürdistan Bölgesi sınırındaki Hakurke bölgesinde PKK’ye karşı havadan ve karadan operasyon başlattığını, harekattan dolayı halkın korku ve panik içinde bulunduğunu aktardı.  

Sözkonusu bölge, Erbil’in Soran ilçesine bağlı Sideka nahyesi sınırlarına düşüyor.

Konu hakkında Rûdaw’a konuşan Sideka Nahye Müdürü İhsan Çelebi, “Türk ordusu dün akşam saat 17:00’den itibaren Şekif ve Deli dağlarını bombalamaya başladı. Yine TSK unsurları dün öğlen saat 11:45 itibariyle Deli Dağı’ndan inerek Sirwan köyüne yaklaşık 800 metre uzaklıkta konuşlandı. Ayrıca helikopterlerle bu bölgeye asker sevkiyatı yaptı” dedi.

TSK birliklerinin bugün sabah saatlerinden itibaren Hakurke Vadisi, Lolan ve Şekif dağlarına doğru harekete geçtiklerini belirten Çelebi, “Ayrıca Halifan ve Goresew tepelerine doğru ilerliyorlar. Şu ana kadar da TSK ve PKK arasında herhangi bir temas sağlanmış değil” ifadelerini kullandı.

Bölgede PKK ve TSK arasında yaşanan çatışmalardan ençok Alekan, Halifan, Gereşer, Goreşan, Siran ve Lelkan köylerininde yaşayan halkın zarar gördüğünü vurgulayan Sideka Nahye Müdürü, “Şu an da halkta korku ve panik hakim. Olası bir çatışma drumunda bu köylerde yaşayan halk zarar görüyor ve köylerden kaçmak zorunda kalıyor” diye konuştu.

PKK’den açıklama

Öte yandan PKK’ye yakın kaynaklar, TSK’ya ait onlarca savaş uçağı ve Kobra tipi helikopterin dün akşam 18.00'dan 20.00 saatleri arasında Lolan suyu ve Şekif Dağını bombaladığını duyurdu.