TSK'nın Tel Rıfat'ta yönelik bombardımanları sıklaştı

TSK’nın Suriye’nin kuzeyindeki DSG ve rejim güçlerinin kontrolündeki Tel Rıfat bölgesine top atışlarını sıklaştırdığı bildirildi.

TSK'nın Tel Rıfat'ta yönelik bombardımanları sıklaştı

Türkiye hükümetinin operasyon sinyali verdiği Suriye’nin kuzeyindeki Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve rejim güçlerinin kontrolündeki Tel Rıfat’ta yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) top atışlarını sıklaştırdığı kaydedildi.

TSK ve Suriye Milli Ordusu’nun (SMO) ortak operasyonu nedeniyle Efrin’den kaçarak Tel Rıfat’a yerleşen Kürt aileler, “Efrin’nde yaşananların Tıl Refat’ta da yaşanmasından” endişe duyurlar.

Rûdaw’a konuşan Efrinli göçmen Samye Muhammed “Saldırıyı kabul etmiyoruz. Efrin’de başımıza getirdiklerini burada da yapacaklar. Erdoğan bizden ne istiyor” şeklinde tepki gösterdi.

Türkiye destekli SMO bünyesindeki gruplar Rojava Özerk Yönetimi’nin kontrolündeki bölgelere operasyon hazırlığı yapıyorlar. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyonun ilk etabında Minbic ve Tel Rıfat’ın olduğunu açıklamıştı. Ancak operasyon sinyali verilen yerlerden Tel Rifat rejim güçleri ve  DSG’nin yanı sıra Rusya’nın himayesinde. Gözlemciler, Türkiye'nin operasyon gerçekleştirebilmesi için Rusya’nın yeşil ışık yakması gerektiği belirtiliyor. 

Operasyon hazırlıkları bir yandan sürerken TSK ve Türkiye destekli güçler her gün Tel Rıfat bölgesini bombalamayı sürdürüyor. /Rudaw