Türk askerlerini gözlediği iddia edilen ABD İHA'sı Ceyhan'a düştü

Türk askerlerini gözlediği iddia edilen ABD İHA'sı Ceyhan'a düştü

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, önceki gece ABD askerlerinin kullandığı İncirlik Üssü’nden kalkan bir silahlı insansız hava aracı (İHA), kalkıştan kısa bir süre sonra alev alarak Adana'nın Ceyhan ilçesinde yere çakıldı.

Saat 22.15’te meydana gelen olayda ABD Hava Kuvvetleri’ne ait ‘MQ-1 Predator’ modeli silahlı İHA, alevler içinde düştüğü tarlada kısa süreli yangına da sebep oldu. Çokçapınar Mahallesi yakınlarında bir vatandaşa ait tarlaya düşen İHA’dan saçılan alevler, bölgeye gelen itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Tarla sahibi Sedat Sözlü, mahallenin batısında İHA’nın kendi etrafında dönmeye başladığını, yavaş yavaş düştüğü sırada alev aldığının görüldüğünü anlattı. Güneşin doğuşuyla birlikte olay yerine gelen jandarma ekipleri, İHA’nın düştüğü alanı kordon altına alırken, İncirlik’ten gelen ABD’li kaza kırım ekipleri de enkazda inceleme yaptı. Ekip, 4-5 dönümlük alana dağılan Predator parçalarını toplarken, olaya ilişkin bir açıklama yapan İncirlik’teki ABD’li Albay David Eaglin, kaza nedeninin yapılacak araştırmayla ortaya çıkarılacağını bildirdi.

Gazete, eski bir PYD'liye dayanarak, sınırın Türkiye tarafında yaşanan askeri hareketliliğin ABD İHA’ları ile gözetlenerek, elde edilen bilgilerin PYD'ye aktarıldığını iddia etti.

Ceyhan'a düşen ABD İHA'sı