Türkiye: Afrin’deki saldırıyı şiddetle kınıyoruz

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Afrin’de El Şifa Hastanesine yönelik saldırıyı şiddetle kınadığını bildirdi

Türkiye: Afrin’deki saldırıyı şiddetle kınıyoruz

Rojava’nın Afrin kenti merkezinde Suriye Amerikan Tıp Derneği destekli El Şifa Hastanesine ve Acil Bölümü’ne dün gerçekleştirilen saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi de yaralandı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, saldırının, omurgasının YPG’nin oluşturduğu “DSG tarafından Tel Rıfat’tan yapıldığını” bildirdiği açıklamasında, aralarında sağlık çalışanlarının da bulunduğu çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan saldırıyı şiddetle kınadı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Masum sivilleri ve Suriye halkına her koşulda hizmet vermek için yılmadan çalışan sağlık çalışanlarını top ve füzeyle hedef almaktan çekinmeyen PKK/YPG/SDG, terör örgütü kimliğini ve kanlı yüzünü bir kez daha göstermiştir.

Bu itibarla, uluslararası toplumu gerçekleri görmeye, farklı isimler altında faaliyet gösteren bu terör örgütüne desteklerini sonlandırmaya davet ediyoruz.

Milli güvenliğimize ve Suriyeli sivillere tehdit teşkil eden tüm terör örgütleriyle her zaman ve her yerde mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi yineliyoruz.

Mazlum Abdi: Saldırıyı kınıyoruz

Bazı kaynaklar, El Şifa hastanesine yönelik saldırıda ölü sayısını 18, yaralı sayısını ise 23 olarak verdi.

Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), saldırının Suriye hükumetinin kontrolü altındaki bölgelerden atılan füzelerle yapıldığını duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri Genel Komutanı Mazlum Abdi de Twitter hesabından yayımladığı mesajında, daha önce sivillerin hayatını kaybettiği diğer patlamalarda olduğu gibi bu patlama ile de ilgilerinin olmadığını vurguladı.

Abdi, “YPG'den sonra Türkiye’nin kontrolüne geçen şehirleri hedef alan onlarca bombalı aracı inkar ettiğiniz gibi hastaneye yapılan saldırıyı da elbette inkar ediyorsunuz. (Oysa) eminim füzeleri Afrin'in güneyinden kimin fırlattığını (biliyorsunuz) söyleyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

DSG'den Afrin'deki saldırıya ilişkin açıklama!

”Suriye Demokratik Güçleri(DSG) akşam saatlerinde Afrin'de bir hastaneye gerçekleştirilen top saldırılarına ilişkin açıklama yayımladı. Açıklamada, DSG'nin Afrin'e yönelik saldırıyla hiçbir ilişkilerinin olmadığı vurgulandı.

DSG Basın İrtibat Merkezi, akşam saatlerinde Rojava'nın Afrin kent merkezine düşen top mermilerine ilişkin açıklama yaptı. Afrin’e yönelik saldırıların kendilerine mal edilmeye çalışıldığını kaydeden DSG, bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığının altını çizdi.

DSG tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Bazı basın yayın kuruluşları kurumumuza yönelik gerçekten uzak asılsız haberler yaymaktadır. Afrin'e yönelik yapılan saldırıların güçlerimiz tarafından yapıldığına dair ortaya atılan iddialar asılsızdır. Bir kez daha altını çizmek istiyoruz. Söz konusu bölgede hiçbir unsurumuz bulunmamaktadır. Yapılan bombardımanla da hiçbir şekilde ilişkimiz bulunmamaktadır. Tüm basın yayın kuruluşlarına yalan haberlerin yayılmaması konusunda çağrı yapıyoruz.”

Ne Olmuştu?

Türkiye’nin desteklediği silahlı grupların kontrolünde bulunan Afrin'de akşam saat 18.00 sıralarında top mermileriyle saldırı düzenlenmişti.

Saldırıda 18 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi de yaralandığı açıklanmıştı.

Zaman zaman Afrin merkez mahallerinde ve diğer bölgelerde bombalı saldırılar ve patlamalar meydana geliyor.

18 Mart 2018 yılından beri Afrin Türkiye’nin desteklediği silahlı grupların kontrolünde bulunuyor.

Türkiye’nin desteklediği silahlı grupların kontrolünde bulunan Afrin'de akşam saat 18.00 sıralarında top mermileriyle saldırı düzenlenleniyor.