Türkiye ENKS'li yetkili ve ailesini 'güvenlik tehdidi' gerekçesiyle sınır dışı etti

Türkiye, Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi’nin(ENKS) Suriye Muhalefeti Diyalog Komitesi Temsilcisi Hewas Egîd ve ailesini sınır dışı etti.

Türkiye ENKS'li yetkili ve ailesini 'güvenlik tehdidi' gerekçesiyle sınır dışı etti

Türkiye, Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi’nin (ENKS) Suriye Muhalefeti Diyalog Komitesi Temsilcisi Hewas Egîd ve ailesini sınır dışı etti.

ENKS üyesi Feysel Yusif,  Suriye Muhalefeti Diyalog Komitesi ENKS Temsilcisi Hewas Egîd ve ailesinin ‘Türkiye’nin güvenliğini tehdit ettiği’ gerekçesi ile sınır dışı edildiğini açıkladı.  

Feysel Yûsif, Hewas Egîd ile ailesinin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığını daha sonra serbest bırakıldığını,  kendisinden verilen süre içerisinde Türkiye’yi terk etmesinin istendiğini  sözlerine ekledi.  

ENKS’li yetkili, Hewas Egîd’in şuan Türkiye’de olmadığını Suriye Muhalefeti Diyalog Komitesi’nin görüşmelerini gerçekleştirmek üzere Bosna’da bulunduğunu söyledi.  

Rojava’nın Derîk kentinde dünyaya gelen Kürt siyasetçi Hewas Xelîl Sadûn Egîd, Suriye savaşının başladığı günden beri ENKS’yi temsilen Suriye Muhalefeti Diyalog Komitesi’nde yer alıyor.