Türkiye Milli Savunma Bakanlığı'ndan güvenli bölge açıklaması

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı'ndan güvenli bölge açıklaması

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, ABD ile birlikte oluşturulacak Müşterek Harekat Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bakanlığın sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“1.Suriye kuzeyinde ABD ile koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölge kapsamında Şanlıurfa’da kurulacak Müşterek Harekât Merkezinin faaliyete geçirilmesine yönelik çalışmalara devam edilmektedir.

2.Şanlıurfa’ya gelen ABD’li 6 kişilik heyet ile altyapı kurulum çalışmalarına başlanmış; kritik fonksiyonların tesisi sağlanmıştır.

3.Müşterek Harekât Merkezi’nin tesisi ve faaliyetlerinin bir an önce başlamasına yönelik çalışmalar zaman gecikmesine mahal vermeden sürdürülmektedir.”

Geçen Hafta Mutabakata Varılmıştı

ABD ile Türkiye arasında 5-7 Ağustos tarihlerini arasında düzenlenen toplantılarda Suriye’de oluşturulması planlanan güvenli bölgenin tesisinin ABD ile birlikte koordine ve yönetimi için Türkiye’de Müşterek Harekat Merkezi kurulması mutabakatına varıldı.

ABD'li Askerler Urfa'ya Geldi

Mutabakat çerçevesinde Urfa’da Müşterek Harekat Merkezi kuruldu. Ön hazırlık kapsamında ilk ABD askerleri dün Şanlıurfa’ya gelmişti. Şanlıurfa GAP Havaalanı’na inen askerler daha sonra otobüslerle hareket ederek merkeze ulaşmıştı.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada, Güvenli Bölge’ye yönelik Müşterek Harekat Merkezi çalışmaları kapsamında ön hazırlık için 6 kişilik ABD heyetinin Urfa’ya ulaştığını duyurmuştu.

Açıklamada, Müşterek Harekat Merkezi’nin önümüzdeki günlerde faaliyete geçirilmesinin planlandığı bildirilmişti.