Türkiye, niçin El Bab'ta jandarma üssü kurmak ister?

Türkiye, niçin El Bab'ta jandarma üssü kurmak ister?

Başbakan yardımcısı Veysi Kaynak, El Bab'ta hayatın normalleşmesine katkı sağlamak üzere, her bir yerleşim bölgesinin insani ve sivil faaliyetlerin koordinasyonu sağlamaya yönelik çalıştıklarını ve burada bir jandarma üssü inşa edeceklerini söyledi.
 

Veysi Kaynak, "Fakat oraların mülki idare amiri gibi değil. Orada her birinde yerel meclisler var, o yerel meclisler güçlendirildi, bu yerel meclisler söz sahibi. Bu yerel meclislerle beraber yapılacak işleri koordine ediyor. Dolayısıyla biz hiçbir şeyi hiçbir yere dayatmıyoruz. El Bab'ın en yüksek hakim tepesi Akil Tepe'de bir jandarma üssü inşa ediyoruz AFAD olarak. Üssümüz tamamlanmak üzere. Dolayısıyla El Bab'ın da güvenliğini yine kendi jandarma ve polisleriyle sağlamak ve inşa ettiğimiz üs vasıtasıyla da bölgenin, El Bab'ın genel güvenliğini sağlamak durumundayız. Bölgenin stabil hale gelmesi için gayretler devam ediyor. Ancak bölgenin stabil hale gelmesi, benim şahsi fikrim Afrin bölgesinin teröristlerden, terör unsurlarından temizlenmesi gerekir." şeklinde açıklama yaptı.

Kaynak'ın açıklamaları, Türkiye'nin Suriye'de YPG'nin önünün kesmek ya da faaliyet alanını daraltmak için her yönteme başvurabileceği yorumlarını akla getirdi. Türkiye'nin bu yeni hamlesine ABD ve Rusya'nın nasıl bir tepki vereceği merak ediliyor.