Türkiye, Rakka'nın kuzeyinde bir üs kurdu

Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) askeri kaynaklar, Türk ordusu ve Suriyeli muhalif grupların Ayn İsa’nın kuzeyindeki Sayda köyünde bir askeri üs inşa ettiğini öne sürerken, Hawar sitesi M4 karayolunun yüzlerce metre uzağında bir askeri bölgenin genişlediğini gösteren görüntüler yayınladı.

Türkiye, Rakka'nın kuzeyinde bir üs kurdu

Bölge halkına göre Türk güçleri, Suriye’nin kuzeydoğusundaki askeri operasyonlar kapsamında, Rakka’nın kuzeyindeki Ayn İsa ve Haseke’deki Tel Tamir, Zarkan ile Ebu Raseyn yakınlarındaki temas hatları boyunca askeri noktalar ve mevzilerini güçlendirme amacıyla buralara yüzlerce asker, araç ve ağır silah, radar ve uzaktan izleme cihazları konuşlandırdı.

Rakka’nın kuzey kırsalındaki Ayn İsa bölgesindeki bir Rus üssünün önünde dün toplanan yüzlerce sakin, muhalif grupların 3 sivilin yaralanmasına ve mal kaybına neden olan saldırılarını kınadı.

Göstericiler, Rus güçlerine sessizlikten vazgeçmeleri, muhaliflerin ihlallerinin engellenmesi ve bir yanda Washington ve Ankara, diğer yanda Ankara ve Moskova arasında geçen yıl sonunda imzalanan gerilimi azaltma anlaşmalarının uygulanması çağrısında bulunan pankartlar açtı.