Türkiye Süper Lig’de şampiyon Beşiktaş

Türkiye Süper Lig'de 2020-2021 sezonu 42’inci ve son haftasında Göztepe’yi deplasmanda 2-1 yenen Beşiktaş averajla şampiyon oldu.

Türkiye Süper Lig’de şampiyon Beşiktaş

Süper Lig'in son haftasında Göztepe deplasmanına giden Beşiktaş, sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılırken, 84 puana ulaşarak averajla şampiyon olmayı başardı.

Beşiktaş'ın gollerini 10’uncu dakikada Domagoj Vida ve 64’üncü dakikada penaltıdan Rachid Ghezzal kaydetti. Göztepe'nin golü 24’üncü dakikada Alpaslan Öztürk'ten geldi.

Toplamda 16’ıncı şampiyonluğuna ulaşan Beşiktaş’ta karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Beşiktaşlı oyuncular ve teknik heyet büyük bir sevinç yaşadı.

 

Galatasaray aradaki averaj farkını kapatamadı

Ligin son haftasına lider ile aynı puanla giren Galatasaray ise evinde Yeni Malatyaspor'u 3-1 yenmesine rağmen sezonu averajla 2’inci sırada bitirdi.

İlk yarıyı Adem Büyük'ün golüyle 1-0 geride kapatan Galatasaray, ikinci yarıda Halil, Babel ve Oğulcan'ın golleriyle 3-1 kazandı ancak yetmedi.

Galatasaray sezonu 84 puan ve +44 averajla bitirdi ancak Beşiktaş 84 puan ve +45 averajla ipi göğüsledi.

Fenerbahçe 3’üncü oldu, Kayseri ligde kaldı

Ligin son haftasındaki bir diğer maçta ise Fenerbahçe deplasmanda Kayserispor'un konuğu oldu.

Mücadeleyi Fenerbahçe son dakika golüyle 2-1 galip tamamladı. Ancak Sarı Lacivertliler için bu skor şampiyonluğa yetmedi.

Beşiktaş'ın Göztepe'yi yenmesinin ardından Fenerbahçe sezonu 3’üncü olarak tamamladı.

Kayserispor da Gençlerbirliği'nin Trabzonspor’a yenilmesinin ardından bu maçta mağlup olsa da kümede kalmayı başardı.

Erdoğan Beşiktaş'ı kutladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Spor Toto Süper Lig 2020-2021 sezonu şampiyonu olan Beşiktaş’ı ve tüm Beşiktaş taraftarını canı gönülden tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.