Türkiye'den Suriye sınırına 'seferberlik talimatı'

Türkiye'den Suriye sınırına 'seferberlik talimatı'

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye’ye askeri müdahale açıklamaları sonrası Türkiye İçişleri Bakanlığı’nın 2018’de aldığı “seferberlik” kararı sınır hattında bulunan il ve ilçelere gönderildi. Kararda, “operasyon hazırlığı” olduğu belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye'nin Suriye’ye askeri müdahale edileceği yönündeki açıklamalarının ardından İçişleri Bakanlığı’nın 18.12.2018 tarihinde 11235 sayılı “Sınır Ötesi Harekat Kapsamında Alınacak Tedbirler” konulu seferberlik talimatı sınır hattındaki il ve ilçelere bildirildi.

Mardin ve Urfa’da il ve ilçe jandarma komutanlıkları, emniyet müdürlükleri, AFAD müdürlükleri, il göç idareleri, karayolları, Türk Kızılay Şubeleri, belediye ve kaymakamlıklara gönderilen seferberlik emir yazısında, Kuzey ve Doğu Suriye’ye müdahale edileceği belirtiliyor. Söz konusu talimatların bazıları kaymakamlıkların daha önce almış olduğu kararlar olurken, tüm kurumlara dağıtımı bugün yapılması dikkat çekti. Ayrıca ilgili kurum ve kuruluşlarla yapılan toplantılarda, hazırlıklar kapsamında kurumların her birinden yapılması gereken çalışmalar bir bir iletildi.

'Sınır ötesi harekat kapsamında alınacak tedbirler' başlıklı kararda Suriye'nin kuzeyinde güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla olası bir operasyon hazırlıkları kapsamında il ve ilçelerdeki belirtilen kurumların teyakkuzda bulunarak, ihtiyaç ve taleplerini gözden geçirmeleri bildirildi.