Türkiye'nin Tepkisinden Kaygı Duymuyoruz 

ABD Başkanı Trump'ın Suriyeli Kürtleri silahlandırma kararı sonrası Türk-Amerikan ilişkilerinin bir kavşak noktasına geldiği belirtiliyor.

Türkiye'nin Tepkisinden Kaygı Duymuyoruz 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye Kürtlerini silahlandırmaya ilişkin kararnameyi imzalamasının ardından bir destekte Amerikan Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Bob Corker'dan geldi. ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriyeli Kürtleri silahlandırmaya yönelik kararnamenin Türkiye'nin sert tepkisine neden olacağı yönündeki görüşleri değerlendiren Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Corker," Türkiye'nin tepkisinden kaygı duymuyoruz."dedi. 

Türkiye ve Amerika'nın çıkarlarının mevcut durumda aynı olmadığını belirten Amerikan Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Bob Corker, "ilave silahlar ve teçhizatın Türkiye'deki Kürtler tarafından kullanılmayacağı" yönünde Türkiye'ye güvence vermeye yönelik garantiler içerdiğini söyledi. Silahlandırma kararnamesinin amacının, silahların teslimatı ve kullanımının, bunların sahadaki spesifik misyonlarda kullanılmasına izin verilmesi ve daha sonra da Kürtler tarafından tekrar Amerika'nın kontrolüne geri verilmesi şeklinde kısıtlamalar içermesi olduğu belirten Corker, Amerikan-Türk ilişkilerine de değindi. Amerikan Senatosu Dış ilişkiler Komisyonu Başkanı Bob Corker da Suriyeli Kürtlere daha ağır silahlar verilmesiyle ilgili olarak Türkiye’nin tepkisi konusunda kaygı duymadıklarını, Türkiye ile Amerika’nın çıkarlarının şu aşamada aynı olmadığını söyledi. “Bazen bir karar vermeniz gerekir” diyen Corker, bu karar sonrası Türkiye ile Amerika'nın "bir süre sıkıntı yaşayabileceğine" işaret etti.