Türkiye'ye bağlı silahlı gruplar Ayn İsa’da DSG’ye saldırdı

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Türkiye'ye bağlı silahlı gruplar arasında dün gece Rakka’ya bağlı Ayn İsa’da çatışma çıktı.

Türkiye'ye bağlı silahlı gruplar Ayn İsa’da DSG’ye saldırdı

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre DSG ile silahlı gruplar arasındaki sınır hattında DSG’ye ateş açıldı. DSG’nin de cevap vermesi üzerine çatışma çıktı.

DSG şu ana kadar çatışma ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Türkiye’ye bağlı silahlı gruplar uzun bir süredir Ayn İsa’ya çeşitli saldırılar düzenliyor. Ayn İsa, DSG’nin kontrolünde bulunuyor ancak Türkiye’nin desteklediği silahlı gruplar bölgenin kontrolünü sağlamak için saldırılar gerçekleştiriyor.

Stratejik konumunun yanı sıra askeri ve siyasi açıdan da önem taşıyan Ayn İsa, Rojava Özerk Yönetimi’nin resmi merkezi durumunda.

Ayn İsa, Rakka’ya 47 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kobani'nin 66 kilometre kuzeydoğusuna düşen Ayn İsa, Girê Sipî (Tel Abyad) kent merkezine 30 kilometre mesafede yer alıyor. Ayn İsa’nın bir başka önemli özelliği de Uluslararası M4 karayolunun üzerinde bulunuyor olması. M4 karayolu da Rojava’nın Cezire kentini Suriye’nin Halep, Lazkiye, Humus ve Hama kentlerine bağlıyor.