Türkiye'ye bir uyarı da İran'dan: Suriye'ye kara operasyonu durumu daha da karmaşıklaştırır

Türk mevkidaşı ile görüşen İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan'ın, Rojava'ya olası bir operasyonun "durumu daha da karmaşıklaştıracağı" yönündeki endişelerini aktardığı bildirildi.

Türkiye'ye bir uyarı da İran'dan:  Suriye'ye kara operasyonu durumu daha da karmaşıklaştırır

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan açıklamaya göre Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Açıklamada, Türkiye ile Suriye arasındaki sınır gelişmeleri ve askeri çatışmalardaki son durumun masaya yatırılarak görüş alışverişinde bulunulduğu aktarıldı.

“İran İslam Cumhuriyeti, Türkiye'nin endişelerini ve bu endişelerin giderilmesi ihtiyacını anlıyor” denilen açıklamada, “Fakat bu endişelerin giderilmesi Türkiye ve Suriye arasındaki sürekli diyalogla olur” ifadelerine yer verildi.

“Kara operasyonu çözüme katkı sunmaz”

Olası bir kara operasyonunun Suriye’deki durumu daha da karmaşıklaştıracağı belirtilen açıklamada, “Karadan askeri operasyonlara başvurmak sadece sorunların çözümüne katkı sunmayacağı gibi hasara yol açacak ve durumu daha da karmaşıklaştıracaktır” denildi.

Açıklamada ayrıca, İran’ın, Türkiye ile Suriye arasındaki sorunların çözümü için her türlü yardımı yapmaya hazır olduğu bilgisine yer verildi.