Türkiye’ye tatil için gelen 3 yabancı turiste Örgüt Propagandası gözaltısı

Türkiye’ye tatil için gelen 3 yabancı turiste Örgüt Propagandası gözaltısı

Aydın'ın Didim ilçesine tatil amacıyla gelen 1’i İngiliz 2’si Bulgaristan vatandaşı 3 turist, sosyal medya aracılığıyla PYD propagandası yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Sosyal medya hesaplarında geleneksel Kürt elbiseleri ile poz vermiş olan turistlerin tatil için kaldığı adrese baskın yaptı terörle mücadele şubesi polisleri, İngiltere uyruklu J.A.R. ile Türk asıllı Bulgar vatandaşı M.Y.A. ve annesi V.P.R.A. gözaltına aldı.

İfadeleri alınan turistlerden İngiliz uyruklu J.A.R., 2015 yılında tıbbi yardımda bulunmak üzere Suriye’ye gittiğini ve 3 ay kaldığını belirtip, “YPG’den silah eğitimi aldım ancak herhangi bir çatışmaya girmedim. Daha sonra buradan ayrılarak İngiltere’ye döndüm. 10 gün kadar önce M.Y.A. ve annesi V.P.R.A. ile birlikte tatil amacıyla Türkiye’ye geldik” dedi.

M.Y.A. da ifadesinde Hollanda ve İngiltere’de hukuk eğitimi aldığını, J.A.R. ile 2015 yılında sosyal medya üzerinden tanıştıklarını söyledi. V.P.R.A. ise ifadesinde birlikte tatile geldiklerini vurgulayıp, kızı ile J.A.R. arasındaki arkadaşlığı sonradan öğrendiğini kaydetti.

Polis, J.A.R. ve M.Y.A.’nın sosyal medya hesaplarından YPG kıyafetli fotoğraf paylaştıkları için gözaltına alındığını açıkladı. Her iki turiste, YPG propagandası yapmak suçlaması yöneltildi.

Gözaltındaki V.P.R.A. hakkında ise herhangi bir suçlamada bulunulmadı.