Türkmen Millet Partisi: Kerkük'teki Türkmenlerin referandumu desteklemelerini istedi

Türkmen Millet Partisi: Kerkük'teki Türkmenlerin referandumu desteklemelerini istedi

Türkmen Millet Partisi Başkanı İrfan Kerküki, Kerkük’teki Türkmenlerin referanduma destek vermelerini istedi.

Rûdaw’a konuşan Türkmen Millet Partisi Başkanı İrfan Kerkuki: “Türkmen şahsiyetlerle görüşmeye dair bir planımız var. Onlara referandumun bizim için bir çözüm olacağını ve torunlarımızın geleceğinin referanduma bağlı olacağını söyleyeceğiz.”

Türkmeneli Partisi Başkanı Riyaz Sarı Kehin ise şunları kaydetti: “Şüphesiz partimizin kapısı herkese açıktır. Türkmen Millet Partisi’nin projesini de dinleyeceğiz. Ancak referandum konusunda fikrimiz değişmeyecek. Eğer referandum sadece Kürdistan’da yapılacaksa konuşmayacağız. Şayet Kerkük’te yapılacaksa bizimle görüşmeleri gerekiyor. Aksi halde referandumu boykot edeceğiz.”

Kerkük’te referandum konusu önemli bir tartışma konusu olmaya devam ediyor. Kerküklü bazı Türkmenler, Türkmen partilerinin aksine referandumdan yana oy kullanacaklarını dile getiriyor.

Rûdaw’a konuşan Muhammed Hüseyin adlı Türkmen, “Kerkük’ün Kürdistan’a bağlanmasını istiyoruz. Biz de Erbil ve Süleymaniye’deki Kürtler gibi yaşamak istiyoruz. Kürdistan’a bağlanmak için referandumda oy kullanacağım” diye konuştu.

Ahmet Abdulkadir adlı Türkmen ise, “Biz de Erbil’deki Türkmenler gibi mutlu yaşamak istiyoruz. Kerkük’ün Kürdistan’a bağlanması için referandumu destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kerkük’te şu an 9 Türkmen partisi var. Bazı Türkmen partilerinin, Kürdistan bayrağının Kerkük’te resmi olarak göndere çekilmesine tepki göstermişlerdi.