Tutuklu sanatçı Nudem Durak: Tek hayalim Roger Waters'la sahneye çıkmak

En büyük hayalinin Roger Waters'la sahneye çıkmak olduğunu belirten tutuklu Kürt sanatçı Nudem Durak, şarkı söylemeyi ve enstrüman çalmayı özlediğini belirtti.

Tutuklu sanatçı Nudem Durak: Tek hayalim Roger Waters'la sahneye çıkmak
Dünyaca ünlü sanatçıların serbest bırakılması için kampanya başlattığı 33 yaşındaki Kürt sanatçı Nudem Durak hakkında açılan iki ayrı dava nedeni ile 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezaevi sürecinde kemik erimesi hastalığı ve ses tellerine ciddi zararları olan Graves (zehirli guatr) hastalığına yakalanan Nudem Durak sesini kaybetme korkusu yaşamıştı.
 
Nudem Durak’ın serbest bırakılması için Pink Floyd üyesi Roger Waters, Amerikalı oyuncu, yapımcı ve yazar John Kusack, oyuncu Mark Ruffalo, filozof Angela Davis gibi dünyaca ünlü isimler çağrıda bulunmuştu.
 
The New Arab‘tan Maaz İbrahimoğlu ve Zübeyir Koçulu’ya konuşan Nudem Durak, “En büyük hayalim Roger Waters’la sahneye çıkmak” dedi.
 
‘ÖZGÜR OLDUĞUMU HİSSETTİRDİLER’
 
Bayburt’ta cezaevinde kalan Nudem Durak, “Roger Waters ve arkadaşları benim için çok büyük bir şey yaptılar. Beni mutlu ettiler ve dört duvarla çevrili hapishane hücremde değil, bir an için bile özgür olduğumu hissettirdiler” diye konuştu.
 
“Farklı dillerde şarkı söylesek de beni düşünmeleri, dayanışma göstermeleri, aramızda köprü kurmaları harika. Müzik birleştirir” diyen Durak, bir gün özgür olacağına inandığını söyledi.
 
'GENÇLİK HYAYALLERİMİ ANLATAYIM'
 
En büyük hayalinin Pink Floyd’un eski üyeleriyle sahneye çıkmak olduğunu belirten Durak, “Size gençlik hayallerimden birini anlatayım: Roger Waters ve arkadaşları gibi harika şarkıcılardan biriyle konser vermek. Onlarla bir konseri paylaşmak ve düet yapmak harika olurdu. Bu beni çok mutlu eder, gururlandırırdı ve tarif edemediğim bir mutluluk olurdu.”
 
‘ŞARKI SÖYLEMEYİ ÖZLEDİM’
 
Cezaevinden çıkınca yapmak istediklerini anlatan Durak, “Doğada uzun yürüyüşler yapmak, konserlerde kalabalığa karışmak dışında, burada hapiste en çok özlediğim şey enstrüman çalıp şarkı söylemek. Bunlar güzel düşünceller ve hoş şeyler” dedi.
 
Dünyanın dört bir yanından ünlü sanatçılar, aydınlar ve yazarlar, Nudem Durak’ın durumuna dikkat çekmek amacıyla kampanya başlatmıştı.
 
Kampanya kapsamında Noam Chomsky, Angela Davis, Ken Loach, Yanis Varoufakis ve Mark Ruffalo gibi sanatçılar ve düşünürler Kürt şarkıcı için adalet istemişti
 
Nudem Durak, Waters ve arkadaşlarının desteğinin Türkiye’de baskıyla karşı karşıya kalan tüm Kürtler için anlamlı olduğunu vurguladı. “Tüm mazlumlara destekleri beni mutlu ediyor ve bu dayanışmanın her zaman devam edeceğine inanıyorum" dedi.
 
Nudem Durak için “O bizim kız kardeşimiz” diyen Rager Waters, Durak’a cezaevinde müzik aletleri sağlanamamasının kabul edilemez olduğunu söylemişti.