Üç ülke lideri 'Rusya' başlıklı gündemle toplanıyor

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim tırmanmaya devam ederken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yarın bir araya geliyor.

Üç ülke lideri 'Rusya' başlıklı gündemle toplanıyor

Fransa Elysee Cumhurbaşkanlığı Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin bugün Rusya ile ilgili görüşecekleri belirtildi.

Fransa Elysee Cumhurbaşkanlığı Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Rusya’nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınağın neden olduğu riskleri tartışmak üzere bir araya geleceği ifade edildi. 

Açıklamada, "Sayın Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Macron tarafından öğle yemeğinde karşılanacak ve ardından Sayın Merkel ile bir video konferans yapılacak" ifadeleri kaydedildi.

Öte yandan Rusya ve Ukrayna ile dörtlü diyalog çerçevesinde Ukrayna ihtilafında arabulucu rolünü üstlenen Macron ve Merkel, 2019 Aralık ayında Paris'te Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Zelenskiy ile bir araya gelmişlerdi.