Uluslararası bir anlaşma sağlanırsa Roj Peşmergeleri Batı Kürdistan'a geçecek"

Nuri Brimo: Roj Peşmergeleri YPG'ye şartlı ortak olabilir

Uluslararası bir anlaşma sağlanırsa Roj Peşmergeleri Batı Kürdistan'a geçecek"

Demokratik Birlik Partisi (PYD) ile Suriye Kürt Ulusal Kongresi (ENKS) arasındaki anlaşmazlık maddelerinin başında gelen Roj Peşmergelerinin Batı Kürdistan'a geçmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Suriye Kürdistan Demokrat Parti (PDK-S) Politbüro Üyesi Nuri Brimo, Roj Peşmergelerinin Batı Kürdistan'a döneceğini ve kendi topraklarını savunacağını söyledi. Kdp.info'ya konuşan Brimo, Batı Kürdistan'a geçecek Peşmergelerin diğer hiçbir güce dahil olmayacağını ve sadece kendi komutanlarına tabii olacağını vurgulayarak, "Roj Peşmergeleri, uluslararası bir anlaşma sağlandığı vakit kendi topraklarına dönecektir'' dedi.

PDK-S kontejanından aynı zamanda ENKS Yönetim Kurulu Üyeliğini de yürüten Nuri Brimo, PYD'nin Roj Peşmergeleri ile ilgili 'Halk Savunma Birliklerine (YPG) katılsın' yönlü açıklamaları hakkında şöyle konuştu:

"Biz bir şartla PYD ile ortak oluruz. Roj Peşmergeleri YPG güçlerinin bir parçası olmayacak. Roj Peşmergeleri PYD gücü değil. Biz Arapların himayesini de kabul etmeyeceğiz. Peşmerge kavramı başka isimleri kabul etmez, zira Peşmerge halkın gönlünde yer etmiş bir güçtür”