Uluslararası Din Özgürlükleri Komisyonu (USCIRF) Dini azınlıkların yaşam merkezi Kürdistan

Uluslararası Din Özgürlükleri Komisyonu (USCIRF) Dini azınlıkların yaşam merkezi Kürdistan

ABD merkezli Uluslararası Din Özgürlükleri Komisyonu (USCIRF), Orta Doğu’da dini azınlıkların durumunu ele alan raporunu yayınladı.

 “Dinsel Azınlıkların Umutları ve Korkuları” başlıklı raporunu yayınladı. “Dinsel Azınlıkların Umutları ve Korkuları" başlıklı raporda, Kürdistan'da yaşayan dini toplulukların durumundan övgüyle söz edildi.

 Raporda, Kürdistan'da dini azınlıklara karşı komşu ülkelere göre çok daha insanca ve hoşgörülü bir ortam olduğu, azınlıkların özgürlüklerinin diğer ülkelere oranla çok daha yüksek olduğu vurgulandı.

 IŞİD terör örgütünün ortaya çıkmasından bu yana bölge ülkelerde dini azınlıkların ciddi bir tehdit altına girdiğine dikkat çekilen raporda, kendini güvende hissetmeyen Ezdi, Hristiyan, Şebak ve Türkmenler dahil yüzbinlerce kişinin Kürdistan'a sığındığı belirtildi.

 Kürdistan Hükümeti'nin topraklarına sığınan insanlara büyük bir misafirperverlikle karşıladığı vurgulanan raporda, 1.5 milyonu aşkın sığınmacıyı barındıran Kürdistan'a dünyadan yeterli desteğin sunulmadığı belirtilerek, uluslararası toplumun bu konuda sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiği ifade edildi.