Uluslararası Koalisyon'dan DSG ile yapılan ortak operasyona ilişkin açıklama

Uluslararası Koalisyon'dan DSG ile yapılan ortak operasyona ilişkin açıklama

ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Myles Caggins, Demokratik Suriye Güçleri(DSG) ile ortak düzenlenen bir operasyonda IŞİD petrol ve gaz sorumlusunun Suriye’nin Deyr ez Zor kentinde öldürüldüğünü açıkladı.

ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Myles Caggins, CNN’e yaptığı açıklamada DSG ile koalisyon güçlerinin Deyr ez Zor’da ortaklaşa düzenlediği bir operasyonda IŞİD’in petrol ve gaz sorumlusu Ebu Werd el Iraki’nin öldürüldüğünü söyledi.

Albay Myles Caggins, öldürülen Ebu Werd el Iraki’nin bölgedeki en üst düzey IŞİD terörist olduğunu kaydetti.

Albay Myles Caggins, Ebu Werd el Iraki’ye yönelik operasyonun 15 Ocak’ta düzenlendiğini ve operasyonun DSG güçleri ile birlikte başarılı bir şekilde gerçekleştiğinin altını çizdi.  

DSG Basın Yayın İrtibat Ofisi, dün gece yaptığı yazılı açıklamada Ebu Werd el Iraki’nin öldürüldüğünü duyurmuştu.  

DSG’den yapılan açıklamada, koalisyon güçleri ile yapılan ortak operasyona Anti Terör Güçleri’nin katıldığı ifade edildi. Açıklamada Ebu Werd el Iraki’nin yanısıra kimliği belirlenemeyen bir IŞİD üyesinin daha öldürüldüğü kaydedildi.

ABD güçleri Fırat’ın doğusu ve Rojava’nın birçok bölgesinden çekilmesine rağmen Deyr ez Zor ve Hesekê’nin bazı petrol bölgelerinde kalmaya devam ediyor.