Ümit Özdağ: HÜDA PAR’ın HDP’den farkı ne?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Cumhur İttifakı’nın zaman zaman Millet İttifakı’nı HDP ile işbirliği yapmakla suçladığını biliyoruz. Bu suçlamada hiç de haksız sayılmazlar. Şimdi, biz buradan soruyoruz Cumhur İttifakı’nın liderlerine: HÜDA PAR’ın HDP’den farkı ne? Programlar arasında ne fark var? İkisi de bu ülkeyi bölmek istemiyorlar mı?” diye konuştu.

Ümit Özdağ: HÜDA PAR’ın HDP’den farkı ne?

Zafer Partisi’nin Manisa Alaşehir İlçe Başkanlığı’nın yeni binasının açılışında konuşan Ümit Özdağ, DEVA Partisi’nin anayasanın 66. maddesinde yer alan "Türk devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür" ifadesinin tekrar değerlendirilmesi yönündeki görüşüne tepki gösterdi.

Özdağ, "Üniter devletimizi özerk bölgelere ve federasyona bölme çalışmalarını sinsice sürdürerek siyaset yaparken Zafer Partisi, Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisi duruşuyla 1924 anayasasından hareket ederek; milli üniter ve laik devletin tek ve yılmaz savunucusudur” dedi.

HDP’nin Millet İttifakı ve  HÜDA PAR’ın da Cumhur İttifakı’nın yanında yer aldığını savunan Özdağ, şöyle devam etti:

“Cumhur İttifakı’nın zaman zaman Millet İttifakı’nı HDP ile işbirliği yapmakla suçladığını biliyoruz. Bu suçlamada hiç de haksız sayılmazlar. Şimdi, biz buradan soruyoruz Cumhur İttifakı’nın liderlerine: HÜDA PAR’ın HDP’den farkı ne? Programlar arasında ne fark var? İkisi de bu ülkeyi bölmek istemiyorlar mı? Adı ‘HÜDAPAR’ olunca federasyon istemiyor mu? Bölünme istemiyor mu? HDP’nin elleri kanlı da HÜDA PAR’ın elinde kolonya kokusu mu var? HÜDA PAR, Hizbullah cinayetlerinin, katliamların büyük yükünü sırtında taşımıyor mu? Özetle; her iki ittifak da bölücülerle açık-kapalı işbirliği içindelerdir. Bölücülerle işbirliği yapmayan; Zafer Partisi’dir.”

Ümit Özdağ, “Biz, iki oy almak için en Cumhur İttifak’ı gibi HÜDA PAR’la işbirliği yaparız ne Millet İttifakı gibi HDP’nin oyunu almak için altı takla atarız. Biz, İstiklal Harbi’nin ruhunu taşıyan Türk milliyetçileri olarak Atatürk çizgisinde mücadele veren Türk milliyetçileri olarak asla ve asla milli devletimizden, anayasamızdaki Türk kimliğimizden taviz vermeyeceğiz” diye konuştu.

Türkiye’de 13 milyon göçmenin bulunduğunu belirten ve bunu “örtülü istila” diye nitelendiren Özdağ, “Her iki ittifak da gönüllü olarak gidecekler, gönüllü olarak yollayacağız diyorlar. Kimse gönüllü gitmez. Biz büyük bir kararlılıkla şunu Türk milletine sözümüz olarak veriyoruz: 13 milyon sığınmacı ve kaçağı gerekirse zorla bir sene içerisinde vatanlarına yollayacağız” dedi.