Ümit Özdağ: Mesele Orta Doğu’da büyük Kürdistan kurma projesidir

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “HDP’nin etkili olduğu coğrafyada emperyalizmin desteği ile PKK’nin büyük bir ayaklanma çıkaracağını” öne sürerek, “Mesele sığınmacılar meselesi değil, Ortadoğu’da bir Büyük Kürdistan kurma projesidir” dedi.

Ümit Özdağ: Mesele Orta Doğu’da büyük Kürdistan kurma projesidir

Son dönemde Türkiye’de başta Suriyeliler olmak üzere, tüm mültecilerin varlığına karşı çıkan ve bu konuda yaptığı çıkışlarla gündeme gelen milliyetçi Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, mülteci meselesinin aslında “Büyük Kürdistan projesi” olduğunu iddia etti.

Zafer Partisi'ni tanıtmak amacı ile kurulan “Zafer Politik” adlı Twitter hesabı üzerinden paylaşılan videoda önündeki harita üzerinden konuşan Ümit Özdağ, “Stratejik Göç” adlı kitabında “ Bombalandıkları için gelmediler, gelmeleri için bombalandılar” diye anlattığı göçmenlerin Türkiye’de bir iç karışıklık için kullanılacaklarını öne sürdü.

Özdağ, “Biz devlet olarak bu iç karışıklıkla baş etmeye çalışırken n’olucak biliyor musunuz? (Rojava’yı işaret ederek) Burada hazırladıkları PYD/PKK ve buradaki PKK/PYD (Kürdistan Bölgesi’ni işaret ederek), Türkiye’de HDP’nin etkili olduğu bu coğrafyada büyük bir ayaklanma çıkartmak için emperyalizmin desteği ile Türkiye’ye saldıracak” ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ, “İşte aslında mesele sığınmacılar meselesi değil, Ortadoğu’da bir Büyük Kürdistan kurma projesidir” diye ekledi.