Urfa ve Adıyaman'da sel felaketi! Can kaybı 13'e yükseldi

Maraş merkezli depremde yıkıma uğrayan Urfa ve Adıyaman da bu kez de sel felaketi yaşanıyor. 2 şehirde toplam 13 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de kayboldu. Urfa’da sel felaketinde kurtarma çalışmaları esnasında kaybolan itfaiye erlerinden biri kurtarıldı.

Urfa ve Adıyaman'da sel felaketi! Can kaybı 13'e yükseldi

Urfa'da sağanak yağış etkili oldu. Kentte dün gece başlayan yağış nedeniyle bazı ev, hastane ve iş yerlerini su bastı, araçlar sel sularına kapılarak sürüklendi. Şehirde sel felaketi nedeniyle 11 kişi hayatını kaybetti. Sele dönüşen yağış nedeniyle su dolan Abide Kavşağı alt geçidinde ekipler, suya gömülen minibüste 2 kişinin cansız bedenine ulaştı. Minibüs sürücüsü olduğu tahmin edilen, erkeğe ait cansız beden, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. 

Şanlıurfa Valiliği il genelinde bugün itibariyle okulların bir gün tatil edildiğini açıkladı. Ayrıca Akçakale ve Harran ilçelerinde de yağış nedeniyle selin oluştuğu öğrenildi. AFAD yağışların perşembe gününe kadar süreceğini açıklayarak vatandaşların dikkatli olması gerektiğini bildirdi. Sağanak yağış nedeniyle Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım servisi su baskınına uğradı. Kenti etkisi altına alan yağış hayatı adeta durma noktasına getirdi. Sağanak yağış nedeniyle birçok ev işyeri sular altında kalırken, araçlar sürüklendi.

Adıyaman'da sağanak yağışın ardından bir konteyner suya kapıldı. 2 kişi hayatını kaybederken 4 kişinin kayıp olduğu öğrenildi.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde derenin taşması sonucu sel meydana geldi. İlçe merkezindeki Vahap Küçük Meydanında bulunan çadırları ve ilçe merkezindeki evleri su bastı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesinde yaşanan sel felakatine ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, "Dere yataklarının etrafında bulunmamak gerekir" dedi.

Soylu, "Buradaki çalışmalar valilerimiz, jandarma komutamız, bölge müdürlerimiz burada. Yollar açık, elektrik, su var. Tedbirlerimiz ve uyarılarımız devam ediyor. Dere yataklarının etrafında bulunmamak gerekir. Tüm tedbirleri ilgili yerlerde arkadaşlarımızın uyarısı var" dedi. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de sel felaketinin yaşandığı bölgede incelemelerde bulunmak üzere Urfa’ya gitti.  /Duvar