Urfa'da Otomobili çapraz ateşe tutulan korucu hayatını kaybetti

Urfa’nın Viranşehir ilçesinde otomobili çapraz ateşle taranan korucu Raşit Kaya (40) hayatını kaybettiği bildirildi.

Urfa'da Otomobili çapraz ateşe tutulan korucu hayatını kaybetti
Olay, akşam saatlerinde Viranşehir’in Mimar Sinan Caddesi'nde meydana geldi.
 
AA'da yer alan haberde, iddiaya göre korucu Raşit Kaya, yönetimindeki 51 ES 202 plakalı otomobille seyir halindeyken, iddiaya göre kimliği belirsiz kişilerce önü kesilerek otomatik silahlar ateş açıldı.
 
Çapraz ateş sonucu vücuduna çok sayıda merminin isabet ettiği Kaya için çevredeki vatandaşlar polis ve sağlık ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine geçen ekipler Kaya'nın hayatını kaybettiğini belirledi.
 
Olay yeri incelemesinin ardından Kaya'nın cenazesi otopsi yapılmak üzeri Viranşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kaya’nın ölümüne neden olan saldırganların yakalanması için polis çalışma başlattı.
 
Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden korucu Raşit Kaya’nın, 24 gün önce de Viranşehir’in Hürriyet Mahallesi'nde otomobiliyle seyir halindeyken kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğradığı öğrenildi.
 
Uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda Kaya yara almadan kurtulurken, yanında bulunan bir kişi ise yaralandı.
 
Valilikten açıklama
 
Urfa Valiliğince olayla ilgili yapılan açıklamada da Raşit Kaya'nın "aktif görevde olmayan korucu" olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
 
"Yapılan tahkikatlar sonucunda, olayın terör saldırısı olmadığı, kişisel husumet sonucunda meydana geldiği değerlendirilmektedir.
 
Konuyla ilgili adli soruşturmaya başlanmıştır."