Van'da DTK davasında 21 kişiye 131 yıl hapis cezası

Van'da üç yıl önce başlatılan DTK soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 23 kişiden ikisi beraat ederken, 21 kişiye ise toplam 133 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Van'da DTK davasında 21 kişiye 131 yıl hapis cezası

Van'da 26 Mart 2019 yılında Demokratik Toplum Kongresi'ne (DTK) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında HDP, DBP, KESK üyelerinin olduğu 23 kişinin yargılandığı dosyada mahkeme kararını verdi. Bugün Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın 19. duruşması görüldü.

Davada yargılananlar ve avukatları savunmalarını tekrarlayarak DTK'nin her kesimden insanın yer aldığı sivil bir kuruluş olduğunu bu nedenle yargılamanın hukuka uygun olmadığını belirterek beraatlerini istedi.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Azad Gündoğan ve Kadir Toprak'ın beraatine karar veren mahkeme, 20 kişiye 'silahlı terör örgütü üyesi' olmak iddiasıyla 6 yıl 3 ay, davadaki tek tutuklu isim olan eski HDP yöneticisi Hakan Demir'e ise 7 yıl 6 ay olmak üzere toplamda 133 yıl 6 ay hapis cezası verdi.  

Davada 6 yıl 3 ay hapis cezası alanların isimleri ise şöyle: Abdulsettar Güneş, Ahmet Kaya, Ayfer Gelibolu, Baha Soyyiğit, Bazi Aslan, Beritan Tayan, Cemil Duman, Çetin Uyar, Medine Tufan, Mehmet Ali Sönmez, Ramazan Duman, Songül Taş, Elif Yiğit Akkuş, Fevzi Çelenk, Gülay Yılmaz, Gürsel Yamaç, Hamdi Bayhan, Hatice Toklu İçten, İbrahim Irmak ve Kaniye Şeker.  / Duvar