Venezuela'da protestolarda ölümler devam ediyor

Venezuela'da protestolarda ölümler devam ediyor

Güney Amerika ülkelerinden Venezuela'da yeni anayasayı yazacak Kurucu Meclis'in üyelerinin belirlenmesi için Pazar günü seçimler yapılacak seçimler öncesinde gerilim yükseldi. Muhalefet gösterilerinde 2 kişi daha yaşamını yitirdi.

Ülkede dün başlayan genel grev, bugün de sürüyor. Cuma günü için ise bugünden yolların kapatıldığı başkent Caracas'ta gösteri çağrısı yapıldı.

Polis ile göstericiler arasında çıkan çatışmalarda, biri 16 yaşında iki protestocu öldü.

ABD yönetimi, Venezuela'da kurucu meclis seçimlerinin düzenlenmesine katıldığı veya ülkedeki protestoların şiddetle bastırılmasında rol aldığı gerekçesiyle 13 üst düzey yetkiliye yaptırım kararı aldı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'nin yaptırım kararının "yasadışı, küstah ve eşi benzeri görülmemiş" bir hareket olduğunu söyledi.

Yeni anayasanın yazım sürecini Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun gücünü artırma hamlesi olarak gören muhalefetin talepleri, anayasayı değiştirme planlarının ve Pazar günü yapılacak seçimlerin rafa kaldırılması.

Maduro ise yeni anayasanın ülkeye istikrar getireceğini savunuyor. Muhalefetin boykot çağrıları nedeniyle Pazar günü seçimin yapılması halinde oluşacak Meclis'te Maduro yanlılarının çoğunluğu oluşturması bekleniyor.