Waller'den, KDP-KYB arasındaki işbirliği ile ilgili açıklama

ABD’nin Erbil Başkonsolosu Rob Waller, KDP ile KYB arasındaki işbirliğinin Kürdistan Bölgesi’ndeki doğalgaz sektörünün gelişimi için önemli olduğunu söyledi.

Waller'den, KDP-KYB arasındaki işbirliği ile ilgili açıklama

ABD’nin Erbil Başkonsolosu Rob Waller, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) arasındaki yakınlaşma ve koordinasyonun, Kürdistan Bölgesi’nin gelecekteki doğalgaz planına direkt bir şekilde olumlu etki edeceğini söyledi.

Washington Enstitüsü’nün ‘Kürdistan Bölgesi’nde Doğalgaz Sektörü’ başlıklı panelinde konuşan ABD’nin Erbil Başkonsolosu Rob Waller, KDP ile KYB arasındaki yakınlaşma sürecinin devam ettiğini ve bu konuda ilerleme sağlandığını belirtti.

Waller, “Bu toplantıya katılmadan önce Kürdistan’daki dostlarımla konuştum. Bence şuan iki ana parti olan KDP ile KYB arasındaki ilişkiler ilerliyor. Önümüzdeki günlerde güzel haberler duyacağımızı umuyorum” dedi.

Goran ve diğer partiler arasındaki ilişkilerde de olumlu bir atmosferin oluştuğunu kaydeden Waller, bu sürecin sadece partiler açısından değil, Kürdistan halkının çıkarları için çözüme neden olacağını ifade etti.

KDP ile KYB’nin geçmişteki 20 yıllık süreçte etkin olduğu kaydeden Waller, bu partilerin sadece kendi çıkarlarını korumadığını, federal hükümeti koruyup anlaşmaya vardıklarını belirtti.

Her iki partinin ilişkilerinin zayıfladığı süreçlerde Bağdat’taki etkilerinin de azaldığını vurgulayan Waller, Kürdistan’daki partiler arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi için kendi rollerini sürdüreceklerini bildirdi.

Waller, Kürdistan Bölgesi’ndeki partilerin işbirliğinin sadece Kürdistan Bölgesi’ndeki doğalgaz sektörünün gelişimi için değil, tüm bölge için önemli olduğunu dile getirdi.