Wikileaks, Goran liderinin 'Bağımsızlık' hakkındaki düşüncelerini yayımladı

WikiLeaks, Goran Hareketi Genel Sekreteri Newşîrwan Mistefa'nın Kürdistan'ın bağımsızlığına ilişkin görüşlerini deşifre eden belgeleri yayımladı.

Wikileaks, Goran liderinin 'Bağımsızlık' hakkındaki düşüncelerini yayımladı

WikiLeaks, Goran (Değişim) Hareketi Genel Sekreteri Newşîrwan Mistefa'nın, Kürdistan Bölgesi'nin, güçlü bir anayasa ile merkezi Irak hükümetine bağlanmasını savunduğuna dair belgeler yayımladı.

WikiLeaks'in 2009 yılının Mart ayında yayımladığı belgelerde, Goran Hareketi Genel Sekreteri Newşîrwan Mistefa'nın siyasi görüşleri hakkında geniş bilgilere yer vermiş.

WikiLeaks'in , Newşîrwan Mistefa'ya yakın bir kaynağa dayandırdığı belgelerde; Goran liderinin, 'Kürd devleti kurulacağına dair inancının kalmadığı', 'Kürdistan'ın bağımsızlığını bir hayalden ibaret olarak gördüğü' iddiaları var.

WikiLeaks belgelerine göre Newşîrwan Mistefa, Kürdler, Irak'taki diğer halkların öfkesini çekmeyecek bir politika gütmeli.

Belgelere göre Newşîrwan Mistefa, Kürdistan Bölgesi'nin bazı yetkililerinin bir takım anlaşmalarla Araplar ve Kürdler arasında gerginliğe yol açtığını düşünüyor ve ABD'nin Kürdistan Bölgesi'nde askeri üs kurmasını buna örnek gösteriyor.

WikiLeaks'in belgelerine göre Kürdistan Bölgesi'ndeki yolsuzluklara ilişkin ise Newşîrwan Mistefa, Kürdistan'da Irak hükümetine bağlı bir ekonominin gelişmesi halinde yolsuzluğun son bulacağı görüşünde. Newşîrwan Mistefa'ya göre o vakit Kürdistan Bölgesi'ne verilecek bütçenin miktarı belli olduğu için gelir ve giderleri şeffaflık kazanacak, yolsuzluk yapılamayacak.