WSJ: ABD'den teröristlere özel patlamadan vuran füze

ABD, Cihat Komutanlarını Patlamayan Füzelerle Vurmaya Başladı Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir yayın kuruluşu, ABD Hükumetinin patlama olmadan vuran yeni bir tip füze geliştirdiğini ve ‘teröristleri’ ve liderlerini onunla vurduğunu yazdı.

WSJ: ABD'den teröristlere özel patlamadan vuran füze

Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir yayın kuruluşu, ABD Hükumetinin patlama olmadan vuran yeni bir tip füze geliştirdiğini ve ‘teröristleri’ ve liderlerini onunla vurduğunu yazdı.

The Wall Street Journal, ismini açıklamadığı bir yetkiliye dayandırdığı raporunda yeni füzelerin kullanımı sayesinde sivil kayıpların olağanüstü derece de düşeceğini bildirdi.

Yetkili Hellfire füzelerinin geliştirilmiş modeli olan yeni gizli füzelerin araçların ve binaların üzerlerinden girerek başkalarına zarar vermeden sadece hedefini vurduğunu kaydetti.

ABD’li Yetkiliye göre ‘kadınların ve çocukların içinde saklanan teröristler’, 'Ninja Bombası' olarak da adlandırılan bu yeni füze ile vurulacak.

The Wall Street Journal, Pentagon ve Merkezi Haber Alma Teşkilatının CIA bu füzeleri halihazırda kullandığını da söyledi.

Yeni nesil akıllı füzelerin biri Suriye, diğeri Yemen’de olmak üzere iki defa kullanıldığı açıklandı.

Kaynak şunları söyledi: “1.5 metreden biraz uzun ve 45 kilogram ağırlığındaki Hellfire geride yanmış ve parçalanmış kalıntılar bırakıyor. R9X ise bu kalıntılardan hiçbirine neden olmuyor.”