Xurmatû'da Kürtler şimdi de Irak helikopterlerinin bombardımanından kaçıyor

helikopterlerin sivil halkın yaşadığı yerleri bombalaması üzerine köylülere ait çok sayıda hayvan telef oldu. Sebah Elî "Halkın büyük kısmı Kelar ilçesine, bir kısmıda Xurmatû’nun farklı köylerine göç etmeye başladı. Bölgede büyük bir korku hakim” dedi.

Xurmatû'da Kürtler şimdi de Irak helikopterlerinin bombardımanından kaçıyor

Irak ordusuna bağlı helikopterlerin dün Xurmatû’nun Dawude bölgesindeki bir köyü bombalaması üzerine halkın  köylerini terketmeye başladığı bildiriliyor.

Olaya şahit olan Dawude bölgesi sakini Sebah Elî’nin Basnews’e verdiği bilgiye göre, helikopterlerin sivil halkın yaşadığı yerleri bombalaması üzerine köylülere ait çok sayıda hayvan telef oldu. Sebah Elî "Halkın büyük kısmı Kelar ilçesine, bir kısmıda Xurmatû’nun farklı köylerine göç etmeye başladı. Bölgede büyük bir korku hakim” dedi.  

Sebah Elî, Irak helikopterlerinin bölgede Haşdi Şabi’ye yönelik eylem düzenleyen gönüllü savaşçıların varlığını eden Şii milislerin isteği üzerine bombaladığını sözlerine ekledi.

Öte yandan  BasNews’e konuşan   Xurmatû Kaymakamalığı Sözcüsü Mihemed Fayîq, dün öğlen saatlerinde Irak ordusuna ait 2 askeri helikopterin Dawude bölgesine bağlı  Qelaya Methet köyünü bombaladığını söylemişti.

BasNews’in bölgeden edindiği bilgiye göre, Dawude bölgesinde çok az sayıda aile gideceği bir yerleri olmadığı için bombardıman korkusu altında köylerinde yaşamaya devam ediyor.  

Xurmatû’ya bağlı Dawude bölgesinde 50 Kürt köyü bulunuyor. Haşdi Şabi işgali ve gönüllü savaşçıların eylemleri nedeniyle Kürtlerin büyük çoğunluğu çevredeki Kürt illlerine göç ettiği bildiriliyor.