Yapılan son seçim anketinde yalnızca 4 parti barajı geçebiliyor: İşte sonuçlar

Avrasya Araştırma şirketi, 'tam kapanma'dan önce yüz yüze yaptığı araştırmanın sonuçlarını yayınladı. Araştırmada, olası milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçiminde oy oranları da ölçüldü.

Yapılan son seçim anketinde yalnızca 4 parti barajı geçebiliyor: İşte sonuçlar

Avrasya Araştırma Şirketi'nin nisan ayındaki ikinci anket çalışmasında hem adayların ve partilerin oy oranları ölçüldü hem de mevcut tabloya ilişkin sorular yöneltildi.
"Türkiye'de bir ekonomik kriz olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna nisan ayının ikinci yarısında 'Evet' diyenlerin oranı yüzde 87 oldu.

"Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusuna verilen yanıtlara göre (kararsızlar dağıtılmadan) ise AK Parti'nin oyları yüzde 30'un altına gerilemiş durumda.

Ankete göre kararsızlar dağıtıldığında AK Parti yüzde 32, CHP yüzde 26,8, İYİ Parti yüzde 13,6, HDP yüzde 11,3 ile barajı geçiyor. MHP yüzde 7,5 ile baraj altında görünüyor.

Ankette cumhurbaşkanlığı seçimi için de sorular yöneltildi. "Recep Tayyip Erdoğan tekrar cumhurbaşkanı adayı olursa oy verir misiniz?" sorusuna 'Kesinlikle oy vereceğim' diyenlerin oranı yüzde 29,7'ye geriledi.

"Cumhurbaşkanlığı seçimine sadece Mansur Yavaş ile Recep Tayyip Erdoğan katılırsa sizce hangisi kazanır?" sorusuna ise yüzde 29,6 oranında "Erdoğan kazanır", yüzde 44,1 oranında ise "Yavaş kazanır" yanıtı verildi.

"Cumhurbaşkanlığı seçimine sadece Ekrem İmamoğlu ile Recep Tayyip Erdoğan katılırsa sizce hangisi kazanır?" sorusuna göre çıkan sonuç şöyle: "Erdoğan kazanır/Yüzde 28,4", "İmamoğlu kazanır/Yüzde 42,6."

Avrasya Araştırma'nın "Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sadece Ekrem İmamoğlu ile Recep Tayyip Erdoğan katılırlarsa hangisine oy verirsiniz?" sorusuna göreyse Erdoğan yüzde 32,1, İmamoğlu yüzde 48 oy alıyor.

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sadece Mansur Yavaş ile Recep Tayyip Erdoğan katılırlarsa hangisine oy verirsiniz?":
Erdoğan: Yüzde 30,9
Yavaş: Yüzde 47,5

"Recep Tayyip Erdoğan ve Meral Akşener'den hangisine daha yakın hissediyorsunuz?"
Erdoğan: Yüzde 37,8
Akşener: Yüzde 42,7

"Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'ndan hangisine daha yakın hissediyorsunuz?"
Erdoğan: Yüzde 36,9
Kılıçdaroğlu: Yüzde 47,5

"Recep Tayyip Erdoğan ve Mansur Yavaş'tan hangisine daha yakın hissediyorsunuz?"
Erdoğan: Yüzde 36,3
Yavaş: Yüzde 47,4

"Recep Tayyip Erdoğan ve Ekrem İmamoğlu'ndan hangisine daha yakın hissediyorsunuz?"
Erdoğan: Yüzde 38
İmamoğlu: Yüzde 50,7.