"Yeni İpek Yolu" geleceğe damga vuracak

"Yeni İpek Yolu" geleceğe damga vuracak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yeni İpek Yolu' projesine ilişkin, "Terörü adeta yerle yeksan edecek bir girişim olacaktır. Bu işbirliğinin bir model olarak başarılı olacağını düşünüyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pekin Olimpiyat Merkezindeki Çin Ulusal Kongre Merkezi'nde düzenlenen, "Kuşak ve Yol Forumu"nun açılış törenindeki konuşmasına, "Yeni İpek Yolu' olarak da adlandırılan bu girişimi Asya'yı, Avrupa'yı, Afrika'yı ve hatta Güney Amerika'yı birbirine bağlama hedefiyle geleceğe damga vuracağına inanıyorum." diyerek başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuşak ve yol güzergahındaki ülkelerin altyapı planlarının ve teknik standartlarının yükseltilmesinin, kıtalararası ölçekte özellikle kara, deniz ve hava yolu koridorlarının geliştirilmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Projenin başarısının, güzergah ülkelerinin ticareti kolaylaştırmalarına, gümrük alanında işbirliğine gitmelerine, tarife dışı engelleri kaldırmalarına ve yatırımları teşvik etmelerine bağlı olduğuna işaret eden Erdoğan, İpek Yolu fonu yanında güzergah ülkelerinin milli fonlarının devreye alınmasının, projenin finansal entegrasyonunu derinleştireceğini söyledi.

Erdoğan, hükümetler arası işbirliğinin teşvik edilmesinin ise siyasi alanda güçlü bir dayanışma ikliminin yeşermesine imkan tanıyacağını ifade etti.