Yeni Şafak yazarının sözleri gündem oldu: Devlet orada yok, insanlar perişan durumda

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan'ın katıldığı bir YouTube kanalında depremlerle ilgili yetersizliğe ve ihmale isyan ederek, “Devlet hala orada yok. İnsanlar perişan durumda, daha çadır gitmedi” sözleri gündem oldu

Yeni Şafak yazarının sözleri gündem oldu: Devlet orada yok, insanlar perişan durumda

Yusuf Kaplan katıldığı bir YouTube kanalında depremin ilk haftasının sonunda söyledi sözler sosyal medyada gündem oldu. Kaplan, “Perişan halde insanlar orda. Oraya hala çadır gitmedi, 7 gün oldu çadır gitmedi insanlar soğuktan donuyor” dedi. Programın moderatörü Serdar Tuncer Kaplan'a itiraz etti.  MyMecra adlı bir YouTube kanalında yayınlanan videoda Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan’ın, program sunucusu Serdar Tunçer ile yaşadığı “Devlet nerede” tartışması sosyal medyada gündem oldu. 

Tuncer’in, “Mevsim kış, 10 şehir var, buna rağmen 2. Günden itibaren tam manasıyla nezaret edebilen bir devlet var” sözlerine katılmayan Yusuf Kaplan, “Daha yok, ne diyorsun. Daha henüz devlet yok hala orada. Perişan halde insanlar orda. Oraya hala çadır gitmedi, 7 gün oldu çadır gitmedi insanlar soğuktan donuyor.” diye tepki gösterdi.

Tunçer’in “Mesela nerede çadır yok” sorusuna ise Kaplan, “Hiçbir yerde çadır yok. Bugün-yarın yeni yeni gitmeye başlayacak” cevabını verdi.