Yerine kayyum atanan HDP’li eşbaşkana Erdoğan davetiyesi

Yerine kayyum atanan HDP’li eşbaşkana Erdoğan davetiyesi

Türkiye İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan ve yerine kayyum atanan Cizre Belediyesi Eşbaşkanı HDP’li Berivan Kutlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı sergiye davet edildi. Sergiye davet edilenler arasında feshedilen Cizre Belediye Meclisi’nin üyeleri de yer aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin imzalı davetiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı 15-16 Ocak tarihlerinde Ankara’da gerçekleşecek sergiyi konu alıyor.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre söz konusu davetiye bir süre önce HDP Meclis üyelerine iletilmek üzere kayyum yönetimindeki belediyeye gönderildi.

Davetiyeler buradan belediye meclis üyelerine ulaştırıldı. Davetiye gönderilenler arasında Cizre Belediye Eşbaşkanı Berivan Kutlu ve Yardımcısı Abdulkadir Haşimi’nin yer alması dikkat çekti. 

Görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkanı Mehmet Zırığ'a ise davetiye gönderilmedi. 

 Davetiye şu ifadeler yer aldı:

 "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle düzenleyeceğimiz 'Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.”