Binali Yıldırım hakkında Almanya'da tutuklanma istemiyle suç duyurusu

Binali Yıldırım'a tutuklama istemi Başbakan Binali Yıldırım hakkında, Almanya'da DİTİB ile bağlantılı ajanlık yapan imamlarla ilişkili olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Binali Yıldırım hakkında Almanya'da tutuklanma istemiyle suç duyurusu

Almanya Parlamentosu Milletvekili Volker Beck, Alman makamlara çağrıda bulunarak, Başbakan Yıldırım'ın 'DİTİB imamlarının ajanlık soruşturmasıyla ilgili ifadesinin alınmasını ve gerekirse tutuklanmasını' istedi.

Beck, Federal Başsavcılık, Duisburg Savcılığı ile bugün Binali Yıldırım'ın miting yaptığı Obernhausen Polisi'ne yazılı suç duyurusunda bulundu. Başvuruda, imamların direkt Başbakanlığa bağlı olduğu, dolayısıyla Başbakan Yıldırım'ın da ajanlık faaliyetinde rolünün olduğu dile getiriliyor.

Spiegel Dergisi'nin haberine göre, Beck tarafından yapılan başvuruda, Başbakan Yıldırım hakkındaki suçlar şöyle sıralanıyor: Ajanlık faaliyetinde bulunmak ve suç ortaklığı, ajanlık faaliyetine teşvik ve ajanlık faaliyetine yardım. Yeşiller Partisi Milletvekili Beck, ajan imam soruşturmasının Binali Yıldırım'a kadar genişletilmesini, ifadesinin alınmasını ve gerekirse soruşturma sonuçlanıncaya kadar Almanya'dan çıkışına izin verilmeyerek tutuklanmasını talep etti.

Obernhausen Emniyet Müdürü, Beck'in suç duyurusuna ilk tepkiyi verdi ve Federal Başsavcılık'ın Federal Kriminal Dairesi'ne soruşturma yetkisi verdiğini kaydetti.

Başbakan Binali Yıldırım, 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere AB Başkanı Ömer Çelik, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte dün gece Münih'e geldi.

Yıldırım, bugün de Oberhausen'de düzenlenen mitinge katılıyor