Yıldırım-İmamoğlu düellosunun tarihi ve moderatörü açıklandı

Yıldırım-İmamoğlu düellosunun tarihi ve moderatörü açıklandı

23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimlerine sayılı günler kalırken, AKP’nin Adayı Binali Yıldırım ile CHP’nin Adayı Ekrem İmamoğlu’nun ortak canlı yayın programına çıkmasına ilişkin görüşmelerde uzlaşı sağlandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay İstanbul'da basın toplantısı düzenledi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, yayının moderatörlüğünü İsmail Küçükkaya'nın üstleneceğini belirtirken, yayının 16 Haziran'da saat  20:00'da tüm kanallarda yayınlanabileceğini belirtti. Yayın için İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'ne stüdyo kurulacak.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise, "Küçükkaya eşit süre ve eşit soru ilkesi şeklinde gerçekleşecek. Canlı yayın İstanbul Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılacak." diye konuştu.

İkilinin görüşme sırasında imzaladıkları protokol metni de basın mensuplarıyla paylaşıldı. 6 maddelik metinde şu ifadeler yer aldı:

1- Cumhur İttifakı adayı Sayın Binali Yıldırım ve Millet İttifakı adayı Sayın Ekrem İmamoğlu, 16 Haziran 2019 Pazar günü saat 21:00'da canlı yayında bir araya geleceklerdir. 
2- Canlı yayın tüm kanallara açık ortak yayınla yapılacaktır.
3- Canlı yayının moderatörlüğünü İsmail Küçükkaya yapacaktır. 
4- Moderatör her bir adaya eşit soru ve eşit süre ilkesine göre sorular soracaktır.
5- Canlı yayın Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nden gerçekleştirilecektir.
6- Canlı yayın AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi tarafından görevlendirilmiş ortak bir ekip tarafından gerçekleştirilecektir.