Yıldırım: PKK ne demiş, HDP ne demiş önemli değil

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Abdullah Öcalan'ın 23 Haziran seçimleri öncesi gönderdiği mektubu değerlendirdi.

Yıldırım: PKK ne demiş, HDP ne demiş önemli değil

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Abdullah Öcalan'ın 23 Haziran seçimleri öncesi gönderdiği mektubu değerlendirdi.

Yıldırım, "PKK ne demiş, HDP ne demiş bu bizim için önemli değil. İkincisi İstanbul seçimine gidiyoruz. İstanbul'da Diyarbakır'dan daha fazla Kürt hemşerimiz yaşıyor. Dolayısıyla ben belediye başkanı adayı olarak Kürt hemşerilerimden destek istiyorum" dedi.

Perpa Camii'nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulunan Yıldırım, Öcalan'ın mektubuyla ilgili soruya ise, "PKK ne demiş, HDP ne demiş bu bizim için önemli değil. İkincisi İstanbul seçimine gidiyoruz. İstanbul'da Diyarbakır'dan daha fazla Kürt hemşerimiz yaşıyor. Dolayısıyla ben belediye başkanı adayı olarak Kürt hemşerilerimden destek istiyorum ve şunu bilmelerini istiyorum. İstanbul'da 15 milyona eşit adil hizmet yapacağız. Kürt, Türk, Çerkez, Göçmen yani etnik kimlik ayrımı yapmadan herkese bu hizmeti götürmenin gayreti içinde olacağım. Kürt kardeşlerimizi birileriyle ittifak yapmaya zorlayan zihniyet unutulmamalıdır ki geçmişte Kürtlere en büyük zulmü yapan zihniyettir. Bunun da bu vesileyle hatırlatmayı bir vatandaşlık görevi olarak burada ifade ediyorum" yanıtını verdi.

Hazineden belediyeye devralacağız

Hazine arsalarıyla ilgili olarak yürütülen çalışma hakkında Yıldırım, "İmar barışı benim başbakanlığım döneminde çıkan bir yasadır. Bu yasa çerçevesinde Türkiye genelinde 10 milyonun üzerinde vatandaş müracaat etti. 2 milyona yakın İstanbul'da. Başka bir sorun daha var. O da rahmetli Özal döneminde başlayan özellikle gecekondularla ilgili bir sorun. Tapu tahsis belgesi elinde bulunan ancak mülkiyeti hazineye ait yerlerin tapularının verilmesi. Biz bununla ilgili bir çalışma yapacağız. Bu çalışmanın esası şu. Hazineden belediyeye devralacağız. Daha sonra belediye uygun ödeme şartlarında hak sahiplerine bunları verecek tapusunu da hemen verecek. Yani gecekondu niteliğinde tapu tahsis belgesine sahip konutlar tapuya dönüştürülecek ve 30 yıldan beri devam eden bu çile de sona ermiş olacak. 1 milyonun üzerinde olduğu da söyleniyor. Her yerde var. Bütün ilçelerde gecekondu yapılaşması var. Önce tapu tahsis belgesiyle müracaat edecek, sonra bu tapu tahsis belgesinin hazinenin yeri olanlar belediyeye önce geçecek. Daha sonra da hak sahibine uygun taksitlerde uygun ödeme koşullarında bunun devri yapılacak. Ve tapusu teslim edilecek. Hemen tapu teslim edilecek ödemeler bilahare taksit taksit gerçekleşecek. Bütün ilçeler hazır. Hepsini eş zamanlı olarak başlatacağız" ifadesini kullandı.

Cuma namazı sonrası Kağıthane'de seçim otobüsü ile selamlama yapan Yıldırım, "İstanbul'u yönetmek tecrübe ister, samimiyet ister, dürüstlük ister. Ayaküstü kırk tane yalan söyleyen İstanbul'u yönetemez." dedi.

Yıldırım, kendisi için slogan atan vatandaşlara, “Enerjinizi hemen tüketmeyin. Yarın da var öbür gün de var. Enerjimizi artırarak devam ettireceğiz. İnşallah birlikte bu coşkuyu tekrar yaşayacağız" diye konuştu.

Vatandaşlara “İstanbul'da rekor sizde olacak mı?" diye seslenen Yıldırım, “O zaman bende en önce Kağıthane'ye geleceğim. Söz veriyorum. Pazar günü aman ha, işi sıkı tutalım. Oylara sahip çıkalım" ifadelerini kullandı.