Yıldırım'dan Almanya'ya çağrı: Sorunları konuşarak çözebiliriz

Yıldırım'dan Almanya'ya çağrı: Sorunları konuşarak çözebiliriz

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin Almanya'yı stratejik ortak olarak görmeye devam ettiğini ve bütün meselelerin konuşularak çözüme kavuşturulabileceğini söyledi.

Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, "Ben Alman yetkililere buradan sesleniyorum; daha sakin hareket edelim. Aramızdaki meseleleri konuşarak, görüşerek çözebileceğimize inanıyoruz" dedi.

Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkiler sıkıntılı bir dönemden geçiyor.

Büyükada'da gözaltına alınan Alman vatandaşı insan hakları aktivisti Peter Steudtner'in tutuklanması, yaşanan krizi daha da derinleştirdi.

Almanya, Perşembe günü de vatandaşlarına seyahat uyarısı yaparken, gelişmekte olan ülkelere yatırım yapan şirketlere uyguladığı yatırım garantisi kapsamından Türkiye'yi çıkarabileceğini söylemişti.

68 Alman menşeili şirkete soruşturma

Binali Yıldırım, Türkiye'de faaliyet gösteren 68 Alman menşeili şirkete soruşturma başlatıldığı yönündeki haberlerin de doğru olmadığını ifade etti.

Yıldırım, "Burada iş yapan yatırımcıları tedirginliğe itecek bu tür açıklamalardan uzak durulması lazım. İşin esası çok net. Herhangi bir araştırma, soruşturma yok. Türkiye güvenli bir ülkedir. Almanya ne kadar güvenliyse Türkiye de o kadar güvenlidir” diye konuştu.