Yıldırım’dan Diyarbakır'da ‘Kürdistan mebusu’ vurgusu

Yıldırım’dan Diyarbakır'da ‘Kürdistan mebusu’ vurgusu

Diyarbakır’da konuşan AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunda Atatürk tarafından davet edilenler arasında Kürdistan mebusunun da olduğunu söyledi.

Diyarbakır’a bugün bir ziyaret gerçekleştiren Binali Yıldırım, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı’nda bir konuşma yaptı.

Konuşmasına Kürtçe “Îda we bimbarekî be. Roj baş, çawenin?” (Bayramınız kutlu olsun. Günaydın, nasılsınız?) diye başlayan Yıldırım, İstanbul seçimleri için destek istedi.

Yıldırım, “Diyarbakır’a size geldim, desteğinizi istemeye geldim. Diyarbakır her zaman bizim yanımızda oldu. Aramızı hiç kimse bozamaz, biz ezelden beri kardeşiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında PKK’yi eleştiren Yıldırım, “Kalkınmayı geciktiren kim? Terör örgütü. Terör örgütünün, bölücülerin Kürtler diye bir sorunu yok. Kürtlerin de Türklerin de bu ülkede yaşayan 82 milyon vatan evladının da sorunu terör örgütüdür, PKK’dır, DEAŞ’tır, FETÖ’dür” dedi.

Binali Yıldırım, “İstiklal mücadelesini başlatırken daha savaş yıllarında bile Ankara’da Büyük Millet Meclisi’ni toplayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün davet ettiği millet temsilcilerinin arasında Kürdistan mebusu da vardı, Lazistan mebusu da vardı, Anadolu’nun her tarafından temsilci vardı” diye devam etti.