YPG, Efrin ve Deyr ez Zor'da hayatını kaybeden 3 yabancı savaşçının kimliklerini açıkladı

YPG, Efrin ve Deyr ez Zor’da hayatını kaybeden Fransız, İspanyol ve Hollanda asıllı 3 YPG savaşçısının kimlik bilgilerini açıkladı.

YPG, Efrin ve Deyr ez Zor'da hayatını kaybeden 3 yabancı savaşçının kimliklerini açıkladı

YPG, Efrin ve Deyr  ez Zor’da hayatını kaybeden  Fransız, İspanyol ve Hollanda asıllı 3 YPG savaşçısının kimlik bilgilerini açıkladı.

YPG Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, İspanyol asıllı  Baran Galicia (Samuel Prada Leon) ve Fransız Kendal Breizh (Olivier François Jean Le Clainche) isimli savaşçıların 10 Şubat günü Efrin’in Cindirese cephesinde TSK’ya karşı girilen çatışmada hayatlarını kaybettikleri belirtildi.

YPG ayrıca Hollandalı Baran Sason (Sjoerd Heeger)’ın ise 12 Şubat günü Deyr ez Zor’da Suriye rejim güçleri ve müttefiklerinin HSD’ye yönelik düzenlediği saldırıda yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Açıklamada Efrin’de hayatını kaybeden YPG savaşçılarının 2017 yılında Fransa ve İspanyo’dan YPG’ye katıldıkları, Rakka ve Deyr ez Zor’da IŞİD’e karşı mücadele ettikleri ifade edildi.

Öte yandan RTL Nieuws, Hollandalı YPG savaşçısı Baran Sason’un (Sjoerd Heeger) bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu hayatını kaybettiğini belirtti. Hollandalı YPG savaşçısının 2016'dan beri Rojava'da olduğu kaydediliyor.