YPG'den, TSK'nin olası operasyonuna karşı mevzilenme hazırlıkları

IŞİD'in Suriye topraklarında kontrolü altında bulundurduğu son kalesi Bağuz'u ele geçirerek terör örgütüne karşı nihai zafer ilan etme hazırlığında bulunan Demokratik Suriye Güçleri'nin, IŞİD sonrası olası senaryolara karşılık hazırlıklar yapıldığı bildirildi.

YPG'den, TSK'nin olası operasyonuna karşı mevzilenme hazırlıkları

IŞİD'in Suriye topraklarında kontrolü altında bulundurduğu son kalesi Bağuz'u ele geçirerek terör örgütüne karşı nihai zafer ilan etme hazırlığında bulunan Demokratik Suriye Güçleri'nin, IŞİD sonrası olası senaryolara karşılık hazırlık yaptığı gözleniyor.

Türkiye'nin operasyon tehdidi ile karşı karşıya bulunan Rojava'daki Kürt güçleri, bu olasılığa karşı savaş hazırlıklarını sürdürüyor, mevzi ve tüneller kazıyor.

TSK'nın Fırat'ın doğusuna operasyona hazırlandığı günlerde, iş makineleriyle hendek kazmaya başlayan YPG savaşçılarının bugünlerde, hendeklere 'U' şeklindeki beton bloklar yerleştirip, üzerini toprakla kapatarak tünel inşa etmeye çalıştığı gözleniyor.

YPG güçlerinin, olası bir operasyona karşı, mevzilenme hazırlıkları yaptıkları, sınır hattında kazılan uzun mesafe hendeklerde beton bloklarla tünel inşa ettikleri gözlemleniyor.

TIR'larla bölgeye getirilen 'U' şeklindeki beton bloklar, ters şekilde yan yana dizilip tünel haline getirilerek üzeri iş makineler aracılığıyla toprakla örtülüyor. Böylelikle bombalamalara karşı dayanıklı mevzilenmenin elde edilmesinin yanısıra, mevziler arasında hareket serbestisi de kazanılmış olunuyor.

YPG savaşçılarının, Türkiye'nin olası operasyonuna ve olası senaryolara karşılık hazırlıklarını yoğunlaştırdıkları buna mukabil Türkiye cephesinde de olası bir operasyon için hazırlıkların devam ettiği gözleniyor.

Türk medyası: Kaçmak için hazırlık

Rojava'daki bu hazırlıklar, Aydınlık'ta 'Hendekçiler tünel inşaatına başladı' başlığıyla verilen haberde Türkiye'nin olası operasyonuna karşı kaçmak için yer altında güzergah oluşturmak yorumlandı.