YPG'ye Yardım Türkiye Açısından İhanet  

Trump kararnamesi ile Suriyeli Kürt güçlerin silahlandırılması kararının tartışmaları devam ediyor.

YPG'ye Yardım Türkiye Açısından İhanet  

ABD'nin Türkiye eski Büyükelçisi James Jeffrey, YPG'ye silah verilmesinin bölgedeki dengeleri kalıcı olarak değiştireceğini belirterek, mevcut durumun Türkiye açısından "ihanet" olarak algılanabileceğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Rakka'ya yönelik operasyon kapsamında YPG'ye ağır silah desteği verilmesine dair imza attığı kararı POLİTİCo dergisine değerlendiren Jeffrey, 'Türkiye açısından ihanet' diye nitelendirerekTürkiye'nin misilleme olarak bölgedeki ABD politikalarına desteğini azaltabileceğini söyledi. 

'Türkiye'nin ABD'nin IŞİD'e karşı hava operasyonlarında kullandığı İncirlik Havva Üssü'ne erişimi kapatabileceği' uyarısını yapan Jeffrey, "Bu, onlar için ihanet. Eğer Türkiye misilleme olarak hava operasyonlarını keserse, bu durum bizim hayatlarımızı çok zorlaştırır" dedi. 

James Jeffrey Kimdir

2008-2010 yılları arası Ankara Büyükelçiliği görevini yürüten James Jeffrey, Türkiye'de Büyükelçi olmadan önce 1980'li yıllarda Adana ve Ankara'da askeri-siyasi müsteşar olarak görev yaptı. 2007'de eski ABD Başkanı George Bush tarafından Ulusal Güvenlik Konseyi Danışman Yardımcılığı'na getirilen Jeffrey son olarak ABD Dışişleri Bakanlığı Irak Özel Temsilciliği görevini yürütmekteydi.