YPJ'li Çiçek Kobane'ye müebbet hapis cezası verildi

Türkiye’nin desteklediği Suriye Milli Ordusu (SMO) adlı cihatçı grupların Kuzey ve Doğu Suriye'nin Eyn İsa kentine bağlı Mişrefa Köyü'ne yönelik saldırıları sırasında gözaltına alınarak Türkiye’ye getirilen Çiçek Kobane ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıdı.

YPJ'li Çiçek Kobane'ye müebbet hapis cezası verildi

Kobane (Dozgin Temo) hakkında açılan davanın 6'ıncı duruşması, Urfa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Urfa T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Kobane, duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, avukatı Hidayet Enmek ise duruşmada hazır bulundu. 

Kimlik tespitiyle başlayan duruşma, savcının mütalaasını sunmasıyla devam etti. Duruşmada söz alan Kobane’nin avukatı Hidayet Enmek, müvekkilinin yakalanma ve gözaltına alınma şekline dair önceki celselerde talep edilen belgelerin dosyaya eklenmediğine dikkat çekti.

Müvekkilini yakalayanların ÖSO grupları olduğunu söyleyen Enmek, "Dolayısıyla yakalanma şekline dair aydınlatıcı bir tutanak dosyada bulunmuyor. Biz yakalama işlemi yapan şahısların mahkemede dinlenmesini talep ediyoruz. Müvekkilim yakalandığında üzerinde silah bulunmuyor. Yine her hangi bir eylemi olmamasına rağmen vurularak yaralanıyor. Eksik tutanaklar dosyaya eklenmedi. Tanık dinleniyor ama tanık beyanı dosyada yok" dedi.

Enmek, devamında şunları söyledi:

"Müvekkilimin Suriye'de yakalanıp, hakkında bu ülkeye yönelik herhangi bir fiili tespit edilmemesine rağmen burada tutuklanıp yargılanması uluslararası hukuka aykırıdır. Bu dosya uluslararası mahkemelere taşındığı zaman hukuka aykırılığı ortaya çıkacaktır. Müvekkilim Suriyelidir. Bu ülkeye yönelik herhangi bir eylemi olmadığı için beraatini talep ediyorum." 

Verilen kısa bir aradan sonra mahkeme heyeti, Temo'ya “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet ve "Adam öldürmekten" 10 yıl 10 ay hapis cezası verdi.