Zafer Partisi Sözcüsü: Saldırının failinin Filistinli olduğu bilgisini aldık

Zafer Partisi Sözcüsü Sevda Gül Tunçer, Taksim İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırının failinin Filistin asıllı olduğu bilgisini aldıklarını söyledi.

Zafer Partisi Sözcüsü: Saldırının failinin Filistinli olduğu bilgisini aldık

Tunçer, "Failin Birleşmiş Milletler'in IOM yardım programından 6 aydır yararlandığı doğru mu?" diye de sordu.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre Sözcü Tunçer, parti genel merkezinde yaptığı basın toplantısında saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Patlamadan hemen sonra Şişhane'nin önünde infaz ettiğiniz kimdi?”

Saldırının faili Ahlam Albashır'ın Filistin asıllı olduğu bilgisini aldıklarını ve BM yardım programından 6 aydır yararlandığını iddia eden Tunçer şu iafadeleri kullandı:

"Yetkili makamlarca bombalı saldırıyı gerçekleştiren failin Suriye'nin Afrin bölgesinden geldiği açıklandı. Bu kişinin Filistinli olduğu bilgisini aldık. Doğruları söyleyecek misiniz? Birleşmiş Milletler'in IOM ((BM'ye bağlı Uluslararası Göç Örgütü) yardım programından 6 aydır yararlandığı doğru mu? Türk terörle mücadele tarihinde benzer bir BM yardımı alan yabancı terörist var mı? Patlamadan hemen sonra Şişhane'nin önünde infaz ettiğiniz kimdi? Süleyman Soylu 'ABD'nin taziyesini kabul etmiyoruz' derken; Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'yi de dahil eden teşekkür mesajı yayınladı. Nasıl bir münakaşanın içinde halkı yanıltıyorsunuz? Sorularımızın cevabını istiyoruz, doğruları açıklayın.”